RECEPT: okusna zimska solata

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K.M. | 11.1.2023
Privoščite si okusno zimsko solato, ki je kot nalašč za lažjo malico ali večerjo. Zraven lahko postrežete še pečen piščančji file ali krompir pečen v pečici in polnjen s kozjim sirom.
Okusna solata za zimske dni (Foto: Freepik.com, slika je simbolična)
Okusna solata za zimske dni (Foto: Freepik.com, slika je simbolična)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

KAJ POTREBUJETE?

SESTAVINE:

150 g kodrolistnega ohrovta ali pol glave zelja
Pol manjše cvetače
75 g mandljev
6 žlic oljčnega olja
60 g ribeza
2 žlički dijonske gorčice
Sok iz polovičke limone
Dve mladi čebuli, drobno narezane

PRIPRAVA:

Ohrovt (ali zelje) operemo in drobno nasekljamo (pomembno je, da je zares drobno nasekljano). Cvetačo narežemo na cvetove in blanširamo v ponvi z vrelo slano vodo 1-2 minuti. Odcedimo in narežemo na manjše koščke.

Nato pripravimo mandlje, ki jih grobo narežemo oz. sesekljamo in jih položimo v majhno ponev z oljčnim oljem. Rahlo segrejemo in jih pražimo nekaj sekund, vmes premešamo in pazimo, da se ne zažgejo. Odstavimo z ognja in v solatno skledo stresemo pražene oreščke in olivno olje.

Mandljem nato dodamo ribez, gorčico in limonin sok, začinimo z morsko soljo in sveže mletim črnim poprom ter vse skupaj dobro premešamo. Na koncu dodamo (dobro, a nežno vmešamo) še ohrovt ali zelje, cvetačo in mlado čebulo.

Postrezite s pečenim piščančjim filejem ali krompirjem.

Pa dober tek.

VIR: https://www.houseandgarden.co.uk/

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

PREVIDNO: Morebitne posledice beljenja zob

Najpogostejša neželena posledica po beljenju zob je pre...

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.