Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Ideja za izjemno okusno in slastno sladico, ki bo navdušila vse ljubitelje sivke in limone.
Iz sivke in limone lahko naredite slastno sladico. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Iz sivke in limone lahko naredite slastno sladico. (Foto: Freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za pripravo sivkine kreme z limono, potrebujemo približno uro in pol. Za 6 oseb, potrebujemo naslednje sestavine:

veliko žlico sveže nabranih sivkinih cvetov
dve manjši skodelici sladke smetane
150 gramov kokosovega sladkorja
limonino lupinico
6 jajčnih rumenjakov
sveži sok dveh limon

Sladko smetano damo v ponev in dodamo sladkor. Takoj nato dodamo sivkine cvetove in limonino lupinico. Počasi kuhamo približno deset minut in ko se sladkor stopi, odstavimo z ognja in počakamo, da se ohladi.

Preberite tudi: Recepti: Juha iz kopriv in ocvrte koprive

Nato pripravimo sok, tako, da precedimo smetano in odstranimo sivkine cvetove in limonino lupinico. Rumenjake razžvrkljamo in med mešanjem, počasi, vlijemo smetano, ki je odišavljena s sivko in limono.

Na koncu dolijemo limonin sok in vse sestavine še enkrat dobro premešamo. Mešanico vlijemo v ognjevarne posodice, ki jih namestimo v pekač. Pekač napolnimo z malo vode in pečemo približno eno uro, pri 130 stopinjah C. Sivkino kremo lahko postrežemo še toplo, ali pa kot hladno sladico.

Dober tek.

Preberite tudi: Recept: Kremna špargljeva juha

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Sladica Sivka Limona Limonina krema s sivko
Morda te zanima tudi:

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.