Recepti iz Jožičine kuhinje: Linški srčki

Jožica je pripravila recept za slastne maslene linške srčke.
Linški srčki (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Linški srčki (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
56 dkg gladke bele moke
ščep soli
40 dkg zmehčanega masla
25 dkg sladkorja v prahu
3 vanilijeve sladkorje (vanilijeva pasta)
4 rumenjake
1/2 čajne žličke ruma

Izdelava:
Najprej umešajte samo maslo. Dodajte sladkorni prah, vanilijev sladkor, rum in rumenjake ter premiksajte v fino in gladko kremasto strukturo. Dodajte moko, ščep soli in ročno na hitro zamesite v mehko testo. Testo razdelite na dva dela, zavijte v folijo in za pol ure postavite v hladilnik. Testo nato razvaljajte med dvema peki papirjema (papir si že prej narežite na velikost pekača). Izrežite s poljubnimi modelčki, odstranite vmesno odvečno testo, piškote pa s peki papirjem vred potegnite na pekač. Pecite v že segreti pečici (brez ventilatorja) pri 180 stopinjah / 8 do 10 minut. Pečene piškote prav tako potegnite iz pekača s peki papirjem in jih tako pustite, da se ohladijo. Polnite z vašo najljubšo marmelado, zgornje piškote prej posipajte s sladkorno moko in nato zlepite.

Po tem receptu boste dobili 50 malo večjih piškotov - cca 3 pekače od pečice.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Iz Jožičine kuhinje vam želim veliko uspeha

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recepti Linški srčki Iz Jožičine kuhinje
Morda te zanima tudi:

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.