Skrivnost najboljšega kuhanega vina

Moja prehrana in recepti > Recepti | piše: K. K. | 13.12.2023
Ste tudi vi ljubitelji toplih zimskih napitkov? Se včasih radi pocrkljate s kuhanim vinom? V prispevku boste našli recept za popolno kuhano vino, kot ga še niste pili!
Črni poper še izboljša okus kuhanega vina. (Foto: Freepik.com)
Črni poper še izboljša okus kuhanega vina. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

  • cimetovo skorjico,
  • liter rdečega vina,
  • nekaj nageljnovih žbic,
  • kozarec vode,
  • sladkor po okusu in
  • pomarančno lupino.

 

Priprava najboljšega kuhanega vina:

V vodi stopite sladkor, dodajte cimetovo skorjico, pol žličke naribane lupine pomaranče in nageljnove žbice.

Nato kuhajte, da voda zavre.

Ko voda zavre, vanjo vlijte liter rdečega vina in segrejte do vrelišča. Toda pozor: vino ne sme zavreti!

Nato nalijte kuhano vino v skodelice.

In previdno pri količini - povsem dovolj je skodelica takšnega toplega napitka!

 

Skrivnost najboljšega kuhanega vina:

Skrivna sestavina, ki kuhano vino še izboljša, pa je poper. Da, prav ste prebrali. Če boste skupaj z ostalimi začimbami v vodi skuhali še nekaj celih zrn črnega popra, bo okus vina še veliko boljši.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

6 živil, ki znižujejo slab holesterol

Holesterol je nujno potrebna snov za telo. Lahko je dob...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Shujšajte z Ornish dieto. Pomaga pri kroničnih boleznih, holesterolu, zaustavlja staranje

Študije kažejo, da z njo lahko enostavno shujšate in na...

Prihaja poletna vinska pot: V mestnem središču Ljubljane vinarji iz vseh koncev Slovenije

Organizatorji dogodka se v središču Ljubljane že pripra...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Mito Trefalt

Mito Trefalt
igralec, TV voditelj, urednik (1939 - 2016)


"Če imaš to srečo, da v življenju delaš, kar imaš rad - moraš biti zadovoljen."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.