Zdravje na mizi: Domači bučni kruh

Ste že slišali za bučni kruh? Poleg tega, da je izredno okusen, je tudi zelo zdrav. Priprava je enostavna, recept najdete v prispevku.
	Pripravite malce drugačen kruh. (foto: freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Pripravite malce drugačen kruh. (foto: freepik.com) SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če imate tudi vi radi okus oranžne hokaido buče, potem izkoristite ta super recept in jo pripravite še malce drugače. Odlična je tudi v pečenem kruhu. Da, prav ste prebrali. Bučni kruh je zelo dober, zdrav, postrežete ga lahko skupaj z raznimi okusnimi zelenjavnimi ali mesnimi namazi, lahko pa ga jeste kot pecivo.

Zanj boste potrebovali dve jajci, 50ml oljčnega olja, 50ml medu, 100g bučnega pireja, dve žlici pretlačene banane, žličko rjavega sladkorja, ščep soli, dve žlički pecilnega praška, cimet, pol skodelice vode, skodelico ovsenih kosmičev, 100g mandljeve moke, 250g moke.

Najprej ogrejte pečico na 180 stopinj Celzija, nato v večjo skledo dajte jajca, bučni pire, banano, med in oljčno olje. Dobro zmešajte in dodajte še sladkor, pecilni prašek, sol, cimet in spet mešajte. Nato dodajte še preostale sestavine: ovsene kosmiče, mandljevo moko, navadno moko in oblikujte v hlebček.

Dajte ga v pečico in pecite približno 40 minut. Ko je pečen, ga zavijte v moker serviet in pustite deset minut. Nato ga odvijte in pustite, da se pohladi.

Dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Poskrbite za svoje oči: Kako upočasniti poslabševanje vida

Oko ima razvito lastno zaščito proti poškodbam, povzroč...

Nabiranje gob: 15 napotkov za varno (in do narave spoštljivo) nabiranje gob

Naši gozdovi so v tem času bogati z gobami, kostanjem t...

Odličen recept: Mlečni kruh z drožmi

Mlečni kruh z drožmi je še posebej puhast in mehak. Sa...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.