Banane: redijo ali ne?

Nekateri se jih izogibajo, ker naj bi redile in povzročale zaprtje, spet drugi pa jih imajo redno na svojem jedilniku. Ali se zaradi banan res lahko zredite?
Banane ne redijo, če jih uživate zmerno. (foto: www.123rf.com)
Banane ne redijo, če jih uživate zmerno. (foto: www.123rf.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tako kot vsako sadje, imajo tudi banane polno zdravilnih lastnosti in so nizkokaloričen obrok. Vsebujejo kalij, cink, vitamine in vlaknine, ki ugodno delujejo na našo prebavo, razen. Če so prezrele. Takšne pa lahko povzročajo tudi zaprtje, menijo strokovnjaki za prehrano.

Tisti, ki so na dieti in ki bi radi shujšali, se jim izogibajo. Toda to ni potrebno. Banane so nizkokaloričen obrok, dajejo občutek sitosti in zato so priporočljive tudi takrat, ko želite shujšati. Res pa je, da ne vsebujejo toliko vode, kot ostale sadje, vsebujejo ogljikove hidrate in sadni sladkor. Če pojeste dnevno eno do dve banani za obrok (sadje je priporočljivo jesti na prazen želodec v dopoldanskem času), bo vaš organizem porabil snovi za energijo. Če pa jih boste pojedli veliko, se bo glikogen, ki ga vsebujejo, začel nalagati v vaših jetrih, kar pa bo povzročilo, da se vam bodo nabirale maščobne obloge.

Banane so odličen obrok pred treningom, vzemite jih s sabo tudi takrat, ko se odpravljate v hribe. Nasitile vas bodo in zagotovile dodatno energijo, ki jo potrebujete. Jeste jih torej lahko tudi med shujševalno dieto, toda zmerno.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...

Premagajte težave z ožiljem s kompresijskimi nogavicami OFA 365

Težave z žilami na nogah so zelo pogost pojav, vzrok za...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Potica – kako spečemo najboljšo potico?

Tradicionalna slovenska potica je pečena v potičniku, t...

Recepti: Velikonočne jedi s hrenom

Velika noč je čas, ko na mize postavimo najboljše jedi,...

Recepti: Velikonočno pecivo

Velikonočno pecivo pripravljamo poleg ostalih velikonoč...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.