Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno delamo z marmelado. Linške piškote pa lahko pripravimo tudi z čokoladnim nadevom, otroci imajo najraje nutello.
Linški piškoti z nutelo (Foto: Karmen Valant)
Linški piškoti z nutelo (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za linške piškote:

200 g zmehčanega masla
100 g sladkorja
1 jajce
1 rumenjak
1 žlička vaniljevega ekstrakta
naribana limonina lupinica
4 žlice mleka
80 g mletih mandljev
400 g moke
ščepec soli
čokoladni namaz ali nutella

PREBERITE TUDI: Božična peka: Praznični sadni kruh

V večjo posodo presejemo moko, dodamo sol in premešamo. V drugi posodi penasto umešamo zmehčano maslo in sladkor. Dodamo jajce, rumenjak, vaniljev ekstrakt, 4 žlice mleka in naribano limonino lupinico. Na koncu v testo vmešamo mlete mandlje in presejano moko s soljo. Hitro pregnetemo, da dobimo gladko testo. Testo zavijemo v folijo za živila in ga za eno uro postavimo v hladilnik.

Testo nato razvaljamo na 3 mm debelo in z modelčkom izrežemo kroge ali rožice. Polovici izrezanih krogov še dodatno izrežemo krogec, lahko tudi srček ali rožico. Pekač obložimo s papirjem za peko, pečico ogrejemo na 180 stopinj C.

Piškote zložimo na pekač in jih pri 180 stopinjah C pečemo približno 15 minut, pečeni so, ko se po vrhu obarvajo svetlo rjavo. Ko so piškoti pečeni, jih previdno odložimo na mrežico, da se ohladijo. Ohlajene piškote brez dodatnega izreza z nutello ali drugim čokoladnim namazom,  tiste z izrezom pa potresemo s sladkorjem v prahu in z njimi pokrijemo piškote namazane z nutello.

PREBERITE TUDI: Božična peka: Rumove kroglice

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Božična peka Božič Linški piškoti z nutelo
Morda te zanima tudi:

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...

Recept: Domača paradižnikova mezga

Ko sem iskala recepte za domačo paradižnikovo mezgo sem...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vanilice (enostavne, a okusne)

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za slastne kekse.

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.