Družinski novoletni prigrizki

Te družinske novoletne prigrizke lahko pripravite tik pred novoletno zabavo. Prav tako jih lahko shranite za pozen zajtrk ali popoldansko malico 1. januarja, ko iščemo hitre rešitve.
Enostavne in hitre ideje za novoletne prigrizke.
Enostavne in hitre ideje za novoletne prigrizke.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Za vas smo izbrskali nekaj družinskih novoletnih prigrizkov, ki jih lahko pripravite tudi tik pred zdajci.

In ne samo to. Ostanejo lahko tudi za 1. januar, ko po navadi iščemo hitre kulinarične rešitve.

 

Pikantno-sladko

Pikantno-sladke prestice in oreščki so odlična rešitev tudi med letom, na silvestrovo pa sploh pridejo prav.

Prestice in oreščke premažite s posebno pikantno-sladko mešanico, ki jo pripravite iz dveh žlic masla, dveh žlic rjavega sladkorja ali katerega drugega naravnega sladila, ščepca kajenskega popra in ene žlice vode. Začinjene prestice in oreščke enakomerno porazdelite po peki papirju na pekaču in jih pecite v pečici na 200 stopinj Celzija približno 20 minut, pri čemer jih vmes nekajkrat premešajte.

 

Zelenjava z medeno-gorčično pomako

V manjše skodelice narežite več vrst zelenjave, ki jo bodo gostje lahko pomakali v različne pomake.

Četrt skodelice medu, pol skodelice majoneze in četrtino skodelice gorčice (lahko vzamete tudi pekočo) zmešajte v pomako, ki ji lahko po želji dodate tudi sol in poper. Pomako ponudite v skodelici zraven zelenjave.

 

Kotiček Sestavi si svojo pico

Različni ljudje, različni okusi. Kar velja tudi za pico. Če na novoletni zabavi želite zadovoljiti okuse vseh gostov, v kuhinji ali na jedilni mizi, ki naj služi kot celovečerni hladni bife, pripravite kotiček Sestavi si svojo pico.

Vnaprej specite mini pize v velikosti petine ali šestine običajne pice, ki jih naložite v toplo (ali celo ogrevano) posodo, zraven pa v manjše skodelice pripravite čim več različnih nadevov in začimb. Tako si bo vsak gost lahko "spekel" svojo idealno pico.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

Kaj pripraviti za kosilo, ko zmanjka idej? Sočno svinjs...

Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Svinjska rebrca pečena v pečici ali v ponvi, so tradici...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Recepti: 3 najboljše juhe iz čemaža

Čemažu pravimo tudi divji česen, saj zelo spominja na p...

Recept: Kremna špargljeva juha

Špargljeva juha je prva pomladna jed na žlico, ki je od...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Vlivanci (špecli)

Danes pa zelo stara jed. Domače testenine ali vlivanci,...

Ambasadorka MojaLeta ocenila hotel Floramare: "Vstopila sem preplavljena s čustvi"

Na portalu Moja leta.si so mi zaupali, da grem v nov ho...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Sirniki

Zelo preproste sestavine in odlična jed! Sirniki. Gremo...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.