Hrana je naše zdravilo

Stanje telesa in naše počutje sta tesno povezana s kakovostjo hrane. Vse bolj smo seznanjeni s tem, kako zdravilno hrana deluje na nas in kako pomembno je kaj in kako jemo. Že Hipokrat, veliki antični zdravnik, je učil ljudi tega dejstva, zato ne moremo mimo njegovega reka, ne glede na to, kolikokrat smo ga že slišali: "Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana«.
Hrana je naše zdravje!
Hrana je naše zdravje!
Hrana je naše zdravje! Izberite pravi sokovnik. Sokovnik Kuvings.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tudi sveži naravni sokovi iz domačega ali ekološkega sadja in zelenjave, so pomemben vir zdravja, energije in dobrega počutja. Čas je, da jih vključite v svoj vsakdan!

Zakaj piti sveže sokove?
In če se sprašujete, zakaj ne bi sadja in zelenjave kar jedli, vam ponujamo preprost odgovor:
Čvrsta hrana se prebavlja več ur, predno so njene hranljive snovi končno dostopne našim celicam in telesnim tkivom. Sok brez vlaknin pa se že v nekaj minutah prebavi in asimilira, ob tem pa je napor prebavil majhen in telo v hipu nahranjeno. Seveda je potrebno poleg pitja sokov uživati tudi čvrsto hrano z vlakninami, saj delujejo na naše črevo kot »metla«, ga čistijo in urejajo prebavo.

Povečan vnos hranljivih snovi v telo
S pitjem svežih naravnih sokov hkrati povečamo vnos hranljivih snovi iz sadja in zelenjave v telo. Hitreje in lažje je spiti kilogram korenja, kot ga pojesti. Količina vnesenih vitaminov, encimov in mineralov v telo se na ta način poveča. Še posebej priporočljivo za vse tiste, ki niste ljubitelji sveže zelenjave ali sadja.

Užitek in ustvarjanje
Ustvarjajte! Mešajte sadje in zelenjavo, ki jih imate na voljo, ki jih imate radi, ki blagodejno učinkujejo na vas. Igrajte se, naj domišljija in barve pri sestavljanju vaših lastnih receptur ne poznajo meja.

Uživajte! Uživajte v pitju naravnih sokov in čudovitih mavričnih okusih, ki jih nudijo.

Sprejemajte! Zavedajte se izjemnih zdravilnih učinkov, ki jih imajo sveži sokovi za telo. S hvaležnostjo jih sprejemajte in tako nahranite tudi dušo.

Povezujte! Naj pitje svežih sokov postane obred v vaši družini. Naj bodo to trenutki, ko se čas za vas ustavi.

Kakovosten sokovnik
Sveže sokove pripravljajte s kakovostnimi počasnimi polžastimi sokovniki, ki delujejo pri 60 obratih na minuto. Počasno delovanje v soku ohranja vitamine, encime in okus, ki se ob pripravi s klasičnimi, na primer centrifugalnimi sokovniki, izgubi. Klasični sokovniki z ostrino nožev ter hitrostjo sok pregrevajo, zato hranilne snovi v soku oksidirajo in sok izgubi prehransko vrednost. Priporočamo odličen sokovnik Kuvings s patentirano tehniko hladnega stiskanja.

Recepti
Sokovi, ki dišijo po zimi
Potrebujete dve jabolki, dva kivija, en kaki, ščepec cimeta.

Dve pomaranči, en kaki, majhen košček ingverja

Ingver, podzemna radost, aromatična korenina, ki jo uporabljamo tako pogosto, da je izgubila pridih eksotičnosti. Ingver nas v mrzli zimi greje in daje občutek toplote. Pomaga pri prehladu in kašlju, prebavi in napihnjenosti ter krepi odpornost. Spodbuja krvni obtok, zato se telo lažje znebi sluzi. Če imate potovalno slabost, je ingver prava rešitev za vas.

Eksotični sveži napitki za razvajanje
Potrebujete 1/2 ananasa, dve hruški, manjši šop limonske trave

1/4 manjšega ananasa, en mango, manjši šop mete, en dl sveže kokosove vode
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Bezgov sirup z okusom mete in maline

Recept za bezgov sirup, ki je osvežilen in okusen. Z ok...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Prihaja poletna Ljubljanska vinska pot

Že 11. leto zapored se bo pod okriljem organizatorja Pr...

Metka Klevišar: O ČEM GOVORI NEZADOVOLJSTVO S HRANO?

Spominjam se bolnika v bolnici, ki je rekel, da tako sl...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Zelo zdravilno zelišče, ki vam lahko zraste kar v kuhinji

Zdravilne sestavine imamo res na dosegu roke. Prav to z...

Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe pr...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Aktivni vikend v znamenju dobrot iz artičok

V soboto, 27., in nedeljo, 28. maja, bodo v Strunjanu p...

RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

Če ste ljubitelj špargljev, potem enostavno morate posk...

Iz Jožičine kuhinje: Party trikotniki

Pričakujete obisk? Otroci praznujejo rojstni dan? Ali p...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.