Hrana je naše zdravilo

Stanje telesa in naše počutje sta tesno povezana s kakovostjo hrane. Vse bolj smo seznanjeni s tem, kako zdravilno hrana deluje na nas in kako pomembno je kaj in kako jemo. Že Hipokrat, veliki antični zdravnik, je učil ljudi tega dejstva, zato ne moremo mimo njegovega reka, ne glede na to, kolikokrat smo ga že slišali: "Hrana naj bo vaše zdravilo in vaše zdravilo naj bo vaša hrana«.
Hrana je naše zdravje!
Hrana je naše zdravje!
Hrana je naše zdravje! Izberite pravi sokovnik. Sokovnik Kuvings.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Tudi sveži naravni sokovi iz domačega ali ekološkega sadja in zelenjave, so pomemben vir zdravja, energije in dobrega počutja. Čas je, da jih vključite v svoj vsakdan!

Zakaj piti sveže sokove?
In če se sprašujete, zakaj ne bi sadja in zelenjave kar jedli, vam ponujamo preprost odgovor:
Čvrsta hrana se prebavlja več ur, predno so njene hranljive snovi končno dostopne našim celicam in telesnim tkivom. Sok brez vlaknin pa se že v nekaj minutah prebavi in asimilira, ob tem pa je napor prebavil majhen in telo v hipu nahranjeno. Seveda je potrebno poleg pitja sokov uživati tudi čvrsto hrano z vlakninami, saj delujejo na naše črevo kot »metla«, ga čistijo in urejajo prebavo.

Povečan vnos hranljivih snovi v telo
S pitjem svežih naravnih sokov hkrati povečamo vnos hranljivih snovi iz sadja in zelenjave v telo. Hitreje in lažje je spiti kilogram korenja, kot ga pojesti. Količina vnesenih vitaminov, encimov in mineralov v telo se na ta način poveča. Še posebej priporočljivo za vse tiste, ki niste ljubitelji sveže zelenjave ali sadja.

Užitek in ustvarjanje
Ustvarjajte! Mešajte sadje in zelenjavo, ki jih imate na voljo, ki jih imate radi, ki blagodejno učinkujejo na vas. Igrajte se, naj domišljija in barve pri sestavljanju vaših lastnih receptur ne poznajo meja.

Uživajte! Uživajte v pitju naravnih sokov in čudovitih mavričnih okusih, ki jih nudijo.

Sprejemajte! Zavedajte se izjemnih zdravilnih učinkov, ki jih imajo sveži sokovi za telo. S hvaležnostjo jih sprejemajte in tako nahranite tudi dušo.

Povezujte! Naj pitje svežih sokov postane obred v vaši družini. Naj bodo to trenutki, ko se čas za vas ustavi.

Kakovosten sokovnik
Sveže sokove pripravljajte s kakovostnimi počasnimi polžastimi sokovniki, ki delujejo pri 60 obratih na minuto. Počasno delovanje v soku ohranja vitamine, encime in okus, ki se ob pripravi s klasičnimi, na primer centrifugalnimi sokovniki, izgubi. Klasični sokovniki z ostrino nožev ter hitrostjo sok pregrevajo, zato hranilne snovi v soku oksidirajo in sok izgubi prehransko vrednost. Priporočamo odličen sokovnik Kuvings s patentirano tehniko hladnega stiskanja.

Recepti
Sokovi, ki dišijo po zimi
Potrebujete dve jabolki, dva kivija, en kaki, ščepec cimeta.

Dve pomaranči, en kaki, majhen košček ingverja

Ingver, podzemna radost, aromatična korenina, ki jo uporabljamo tako pogosto, da je izgubila pridih eksotičnosti. Ingver nas v mrzli zimi greje in daje občutek toplote. Pomaga pri prehladu in kašlju, prebavi in napihnjenosti ter krepi odpornost. Spodbuja krvni obtok, zato se telo lažje znebi sluzi. Če imate potovalno slabost, je ingver prava rešitev za vas.

Eksotični sveži napitki za razvajanje
Potrebujete 1/2 ananasa, dve hruški, manjši šop limonske trave

1/4 manjšega ananasa, en mango, manjši šop mete, en dl sveže kokosove vode
Ta članek se nadaljuje na naslednji strani - KLIKNI TUKAJ >
Stran: 1 2

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za zdrava kosila: Polnjene paprike z rjavim rižem

Tokrat recept za odlično, okusno zdravo kosilo. Polnjen...

KUHALNICA: Čokoladni drobljenec z malinami

Včasih si za zajtrk zaželim kaj sladkega v kombinaciji ...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.