Iz Jožičine kuhinje: Sok hruške s korenčkom

Če imate tudi vi polno domačih hrušk in korenja, lahko pripravite zares okusen in zdrav sok. Recept najdete v prispevku.
Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za sok iz hrušk in korenja. (foto: Jožica Ostrožnik)
Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za sok iz hrušk in korenja. (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Zelo malo sestavin in časa boste potrebovali za tale sok odličnega okusa. Dobili ga boste 6 litrov.

Potrebujete:
1.5 kg finih hrušk (viljamovke ali podobno)
1/2 kg rdečega korenčka
1/2 kg sladkorja
3 dkg citronske kisline (citronke) ali
sveže iztisnjen sok 2 debelih limon
4.5 litra vode (1/2 l za korenček, 1 l za hruške in 3 l za sadno kašo)

Priprava:
Korenček operite, olupite in zrežite na kolobarčke.
Dolijte 1/2 litra vode in ga skuhajte (samo pazite, da mi ga ne boste biksali s kakšno soljo zraven, jok brate odpade).
Hruške olupite, zrežite na četrtine (peške in pecelj odstranite) - govorim o neto teži! Če bo kakšna več, ne bo nič narobe.
Dolijte 1 liter vode in jih skuhajte.
Oboje združite z vodo vred v kateri sta se sestavini kuhali in zmiksajte s paličnikom ali v blenderju v gladko sadno kašo, ki mora biti brez delcev korenja ali hrušk.
Temu dodajte preostale 3 litre vode in sladkor ter pristavite nazaj na štedilnik in počakajte do prvih znakov vrenja (pozor zavreti ne sme!), takoj odstavite in dodajte citronsko kislino ali sok limon, dobro premešajte. Takoj nalijte sok v čiste steklenice in dobro privijte. Steklenice za par minut položite, da izpodrine zrak pri zamaških ter pokrijte.
Pokrite ohlajajte čez noč.
Shranite na hladno in temno mesto.
Če boste poizkusili še toplega, se vam ne bo zdel dober, a ohlajen je pika na i, res odličnega okusa.
Pri nas kar zmanjkuje.

Pozdrav Iz Jožičine kuhinje.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...

Iz Jožičine kuhinje: Zlato zapečeni sonček

Iz Jožičine kuhinje prihaja prava umetnina - hrustljavi...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Iz Jožičine kuhinje: Mlečni kruh

V prispevku boste našli recept za odličen in zelo mehak...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčni zavitek iz skutnega testa

Fenomenalno testo z okusom, idealna in hitra priprava!

Želite nazaj poletje? To so deli Evrope, kjer je oktobra še sončno in vroče

Ali je poletje vaš najljubši letni čas? Obožujete sonce...

KUHALNICA: Pečene hruške s kardamomom

Zelo dolgo časa sem si želela poizkusiti pečene hruške,...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.