Iz Jožičine kuhinje: Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom

Tako kot vedno, tudi danes Iz Jožičine kuhinje prihaja okusen recept, ki ga je vredno preizkusiti!
Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom (foto: Jožica Ostrožnik)
Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine, ki so vam potrebne za 4 osebe:

Za rezančno testo:

11 dkg moke
1 debelejše jajce
sol

Za polnjenje:

5 jajc
ocvirki z malo maščobe
sesekljan svež petršilj (nastrižen drobnjak)
sol

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Vložene jagode (v sopari kuhano sadje)

Priprava:

Zamesite rezančno testo, ga oblikujte v ploščat hlebček in takoj razvaljajte v en večji rezanc.

Razžvrkljajte vsa jajca, primerno solite, dodajte 1/2 sesekljanega svežega petršilja in jih ocvrite na malo, precej vroče maščobe z ocvirki.

Nadev (ki ga ali razrežete ali natrgate na manjše delce) enakomerno porazdelite po rezancu, potrosite z drugo 1/2 sesekljanega petršilja, na tanko zvijete in razrežete s ploščato kuhalnico na majhne štukeljce.

Iz rezanca dobite več manjših zvitkov( glej sliko).

Štrukeljce zakuhate v čisto govejo ali kakšno drugo juho, ki mora mirno vreti, ravno toliko, da se vidi.

Postrežete s korenčkom in sesekljanim petršiljem ali nastriženim drobnjakom.

NASVET: namesto rezančnega testa lahko naredite tudi vlečeno testo kot za prave štruklje.Meni je bolj dobro rezančno.Dobro je, da imate čim manjše ocvirke, se lažje zvija.

Hvala gospe Tatjani Krajnc, ki mi je recept priporočala.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Zagrebške kremšnite s čokolado

Kdor ima rad sladko, nima nikoli dovolj. Jaz sem že ena...

Po praznikih do zdrave telesne teže: najboljša živila za hujšanje v januarju

Po prazničnih pojedinah, sladkih dobrotah in obilici hr...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Iz Jožičine kuhinje: Išlarji

Posladkajte sebe in svoje najdražje s slastnimi išlarji...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Recept za božično jed: Svinjska mrežna pečenka (+recept za omako in pražen krompir)

December je tudi čas, ko je pri nas na praznični mizi p...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Božična peka: Preprosti masleni božični piškoti

Piškote lahko spečemo po preprostem receptu, lotijo se ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.