Iz Jožičine kuhinje: Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom

Tako kot vedno, tudi danes Iz Jožičine kuhinje prihaja okusen recept, ki ga je vredno preizkusiti!
Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom (foto: Jožica Ostrožnik)
Štruklji iz rezančnega testa polnjeni z jajčnim nadevom (foto: Jožica Ostrožnik)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine, ki so vam potrebne za 4 osebe:

Za rezančno testo:

11 dkg moke
1 debelejše jajce
sol

Za polnjenje:

5 jajc
ocvirki z malo maščobe
sesekljan svež petršilj (nastrižen drobnjak)
sol

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Vložene jagode (v sopari kuhano sadje)

Priprava:

Zamesite rezančno testo, ga oblikujte v ploščat hlebček in takoj razvaljajte v en večji rezanc.

Razžvrkljajte vsa jajca, primerno solite, dodajte 1/2 sesekljanega svežega petršilja in jih ocvrite na malo, precej vroče maščobe z ocvirki.

Nadev (ki ga ali razrežete ali natrgate na manjše delce) enakomerno porazdelite po rezancu, potrosite z drugo 1/2 sesekljanega petršilja, na tanko zvijete in razrežete s ploščato kuhalnico na majhne štukeljce.

Iz rezanca dobite več manjših zvitkov( glej sliko).

Štrukeljce zakuhate v čisto govejo ali kakšno drugo juho, ki mora mirno vreti, ravno toliko, da se vidi.

Postrežete s korenčkom in sesekljanim petršiljem ali nastriženim drobnjakom.

NASVET: namesto rezančnega testa lahko naredite tudi vlečeno testo kot za prave štruklje.Meni je bolj dobro rezančno.Dobro je, da imate čim manjše ocvirke, se lažje zvija.

Hvala gospe Tatjani Krajnc, ki mi je recept priporočala.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Oblečene jagode

Sezona jagod se je pričela, z njo pa prihaja tudi zelo ...

Recept: Česnova juha za zniževanje povišanega holesterola

Česnova juha je odlična izbira za tiste, ki si želijo o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

5 shujševalnih trikov BREZ DIETE!

Preverite pet shujševalnih trikov, s katerimi boste izg...

Iz Jožičine kuhinje: "Ferrero rocher" rolada

Če ste ljubitelji sladkega, potem morate vsekakor pripr...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Zeliščni vrt pri roki – kako vzgojiti in uporabljati zdravilna zelišča

Zelišča so kot majhni zakladi narave – dišeča, zdraviln...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

KUHALNICA: Ledena sladica s čokolado in pistacijo

Semifreddo je italijanska beseda za “polovično – ledeno...

Iz Jožičine kuhinje: Vložena jajca

Če vam ostajajo jajca, jih lahko tudi vložite. Tako pri...

Iz Jožičine kuhinje: Jogurtovi čupovci

Hitro pripravljeno in zelo okusno pecivo vam bo zelo vš...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.