KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu se dobro podajo tudi osvežilne kreme. Niso samo dobre, ampak tudi privlačne na pogled.
Presna osvežilna limonina krema (foto: Tina Teršek)
Presna osvežilna limonina krema (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za osvežilno presna limonino kremo bomo potrebovali:
150g presnih indijskih oreščkov*
1-2dcl nesladkanega rastlinskega mleka*(najboljše narejenega doma)
0.5dcl sveže iztisnjenega limoninega soka*
15-30ml presnega agavinega sirupa*(ali po okusu)
30g presnega kokosovega olja*
50g malin*(zamrznjenih ali svežih)
ščep nerafinirane himalajske soli
* sestavine iz ekološke pridelave

Indijske oreščke namočimo v vodo in pustimo čez noč ali vsaj za dve uri. Nato jih odcedimo in zmeljemo v blenderju skupaj z mlekom, limoninim sokom, agavinim sirupom in ščepcem soli). Krema mora biti gladka, brez grudic.

Nad paro stopimo kokosovo maslo in ga med mešanjem počasi dodajamo v kremo, da se dobro premeša.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Dve tretjini kreme prelijemo v posodo, tretjini v blenderju pa dodamo maline (nekaj si jih pustimo za okras). Maline in ostanek kreme pulzno zmeljemo v blenderju in tako pripravljeno kremo porazdelimo v kozarčke. Čez prelijemo še preostali limonino kremo in okrasimo z malinami. Kreme v lončkih pokrijemo in jih postavimo v hladilnik, da se dobro ohladijo (približno dve uri).

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

KUHALNICA: Bučna rulada

Bučna rulada je hitro narejena sladica brez moke in je ...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Iz Jožičine kuhinje: Kvašeni flancati z jogurtom

V prispevku boste našli odličen recept za kvašene flanc...

Iz Jožičine Kuhinje: Slivovi cmoki s paljenim testom

Imate radi slive? Kaj pa slivove cmoke? Pripravite jih ...

KUHALNICA: Najboljša Lojzijeva enolončnica

Danes objavljam recept enolončnice z govejim mesom, kro...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.