KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu se dobro podajo tudi osvežilne kreme. Niso samo dobre, ampak tudi privlačne na pogled.
Presna osvežilna limonina krema (foto: Tina Teršek)
Presna osvežilna limonina krema (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za osvežilno presna limonino kremo bomo potrebovali:
150g presnih indijskih oreščkov*
1-2dcl nesladkanega rastlinskega mleka*(najboljše narejenega doma)
0.5dcl sveže iztisnjenega limoninega soka*
15-30ml presnega agavinega sirupa*(ali po okusu)
30g presnega kokosovega olja*
50g malin*(zamrznjenih ali svežih)
ščep nerafinirane himalajske soli
* sestavine iz ekološke pridelave

Indijske oreščke namočimo v vodo in pustimo čez noč ali vsaj za dve uri. Nato jih odcedimo in zmeljemo v blenderju skupaj z mlekom, limoninim sokom, agavinim sirupom in ščepcem soli). Krema mora biti gladka, brez grudic.

Nad paro stopimo kokosovo maslo in ga med mešanjem počasi dodajamo v kremo, da se dobro premeša.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Dve tretjini kreme prelijemo v posodo, tretjini v blenderju pa dodamo maline (nekaj si jih pustimo za okras). Maline in ostanek kreme pulzno zmeljemo v blenderju in tako pripravljeno kremo porazdelimo v kozarčke. Čez prelijemo še preostali limonino kremo in okrasimo z malinami. Kreme v lončkih pokrijemo in jih postavimo v hladilnik, da se dobro ohladijo (približno dve uri).

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recept: Goveji golaž s kruhovimi cmoki

Goveji golaž je kulinarična poslastica, kjer veliko vlo...

Iz Jožičine kuhinje: Linške oči

Jožica tokrat predstavlja enostaven in slasten recept z...

Recept: Timijanov sirup pripravljen z medom

Recept za timijanov sirup! Thymus vulgaris, bolj poznan...

Recept: Protivnetna juha z ingverjem

Protivnetna ingverjeva juha je odlična za krepitev imun...

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.