KUHALNICA: Osvežilna limonina krema

Sonce nas je te dni prijetno grelo in k takemu vremenu se dobro podajo tudi osvežilne kreme. Niso samo dobre, ampak tudi privlačne na pogled.
Presna osvežilna limonina krema (foto: Tina Teršek)
Presna osvežilna limonina krema (foto: Tina Teršek)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za osvežilno presna limonino kremo bomo potrebovali:
150g presnih indijskih oreščkov*
1-2dcl nesladkanega rastlinskega mleka*(najboljše narejenega doma)
0.5dcl sveže iztisnjenega limoninega soka*
15-30ml presnega agavinega sirupa*(ali po okusu)
30g presnega kokosovega olja*
50g malin*(zamrznjenih ali svežih)
ščep nerafinirane himalajske soli
* sestavine iz ekološke pridelave

Indijske oreščke namočimo v vodo in pustimo čez noč ali vsaj za dve uri. Nato jih odcedimo in zmeljemo v blenderju skupaj z mlekom, limoninim sokom, agavinim sirupom in ščepcem soli). Krema mora biti gladka, brez grudic.

Nad paro stopimo kokosovo maslo in ga med mešanjem počasi dodajamo v kremo, da se dobro premeša.
 
Preberite tudi: Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Dve tretjini kreme prelijemo v posodo, tretjini v blenderju pa dodamo maline (nekaj si jih pustimo za okras). Maline in ostanek kreme pulzno zmeljemo v blenderju in tako pripravljeno kremo porazdelimo v kozarčke. Čez prelijemo še preostali limonino kremo in okrasimo z malinami. Kreme v lončkih pokrijemo in jih postavimo v hladilnik, da se dobro ohladijo (približno dve uri).

Tina Teršek po izobrazbi ni slaščičarka, vendar jo je izdelava presnih sladic prevzela do te mere, da je hobi preusmerila v svoj poklic. Zelo jo zanima zdrava prehrana in zdrav način življenja, zato se je odločila, da bo svoje znanje delila. V svoje delo prenaša domišljijo in kreativnost, ki jo je vedno vodila in ji dajala navdih. Sladice nastajajo po trenutnem navdihu in so zato unikatne in narejene s posebnim občutkom.

Še več o njej, njenih sladicah boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Domači rezanci

Iz Jožičine kuhinje prihaja recept za pripravo domačih ...

Mesni kaneloni po dunajsko

Ljubitelji ocvrte hrane boste danes prišli na svoj raču...

Sivka - dišeča lepotica, ki lajša stres, depresijo, nespečnost, glavobole ...

Spoznajte sivko in njene izjemne pozitivne učinke na zd...

TOP 3 smutiji za zdravo jesen in zimo

Preprosti, ultrazdravi in lahko prebavljivi – smutiji. ...

Iz Jožičine kuhinje: Ohrovtova enolončnica

Ohrovtova enolončnica je okusna in enostavna jesenska j...

Ko mošt vino postane, alkohol telo objame

V dnevih, ko se letošnja trgatev grozdja spremeni v vin...

KUHALNICA: Okusen veganski namaz

Zelo rada imam mlečno zelenjavne namaze, vendar ker se ...

KUHALNICA: Polpeti v paradižnikovi omaki

Velikokrat se mi zgodi, da med tednom ostane nekaj star...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Tokrat iz Jožičine kuhinje:Pijana nevesta. Za izdelavo ...

KUHALNICA: Okusna ajdova kaša

Ajdova kaša je staro in zdravo živilo. Pripravite si jo...

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.