KUHALNICA: Pečene palačinke s sirom in zelenjavo

Ste napekli preveč palačink? Odlično! Naslednjega dne jih lahko porabite za okusno jed – pečene palačinke s sirom in zelenjavo. Pa še hitro je pripravljeno!
Pečene palačinke s sirom in zelenjavo. (foto: P. L.)
Pečene palačinke s sirom in zelenjavo. (foto: P. L.)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Vedno razmišljam, kaj bi storila s palačinkami, ki ostanejo. Tokrat sem jih prihranila do naslednjega dne, do naslednjega kosila. Da se niso posušile, sem jih pokrila s pokrovko in jih pustila na kuhinjskem pultu.

Nato pa pogled v hladilnik: buča, paprika, paradižnik, sir, kisla smetana, paradižnikova mezga (kupujem takšno, ki ne vsebuje veliko sladkorja), maslo, čebula. Pa še pogled na polico z začimbami: bazilika, origano, sol, domača mešanica iz soli in čemaža.

Najprej sem na drobno sesekljala čebulo, jo prepražila na olju. Nato sem nanjo stresla na drobno narezano bučko, zeleno in rumeno papriko, nekaj svežih paradižnikov, ki jih je bilo potrebno nujno uporabiti, ker so bili že zelo zreli. Nekaj minut sem pražila, nato pa dodala še baziliko in origano. Če imate sveže začimbe, toliko bolje!
 
Preberite tudi: Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Na polici imam vedno tudi kakšno domačo coprnijo, tokrat sem dodala pol žličke čemaža s soljo. Če nimate, dodajte ščepec navadne soli. Ker sem jed pripravljala tudi za druge, nisem dodala pekočih feferonov, če bi jo le zase, bi zagotovo na drobno sesekljala vsaj enega fino pekočega.

Zelenjavo sem podušila na zmerni temperaturi, nato pa dodala nekaj paradižnikove mezge, pri koncu kuhanja pa še dve veliki žlici kisle smetane.

Na palačinko sem najprej položila sir, nato sem dodala še tri žlice zelenjavnega nadeva. Pekač sem namazala z maslom, nadevane palačinke zložila vanj. Poskušajte jih nekako zamotati tako, da med peko nadev ne bo pobegnil ven. Meni je uspelo.
 

Na palačinke sem položila še topljene sirčke, ki jih uporabljamo za toast, nato pa sem čez polila še mešanico iz paradižnikove mezge in kisle smetane. Če bi imela v hladilniku še parmezan, bi ga zagotovo naribala nekaj.

Palačinke sem pekla na 200 stopinj Celzijah približno 20 minut. Da se je vse skupaj lepo zapeklo. Zraven sem postregla endivijo s fižolom.

In ocena?
Jedci so rekli: »Mmmmmm!«

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 5. del: Rdeče zelje s kostanjem

Tokrat vam predstavljamo recept za zadnjo martinovo poj...

Recepti za Martinovo pojedino 4. del: Dušeno rdeče zelje

Še ena izjemno okusna jed, ali priloga, ki jo lahko dod...

Recepti za Martinovo pojedino 3. del: Mlinci

Danes je na vrsti že tretja Martinova pojedina. V prisp...

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.