Kulinarični festival GuštFest ponovno v Laškem!

V soboto, 11. junija, od 15. ure dalje, bo v centru Laškega potekal festival GuštFest. Ulice Laškega bodo preplavile kulinarične dobrote, ki jih bodo za vse "guštne" ljudi pripravljali JRE chefi, na čelu katerih bo Marko Pavčnik, lastnik restavracije Pavus na Gradu Tabor Laško in Laščan, ki sodi med prvo deseterico naj slovenskih chefov.
Guštfest bo ponovno potekal v Laškem.
Guštfest bo ponovno potekal v Laškem.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Kulinarika bo letos vsekakor nosilna tema GuštFesta. Kar 5 vrhunskih slovenskih chefov, ki jih združuje naziv članstva v združenju JRE, bo v soboto, 11. junija, v Laškem kreiralo vsak svojo »ulično jed«, pri čemer bodo pri kreiranju jedi črpali sestavine iz vrha kulinarične piramide Laškega.

 

Udeležbo na letošnjem GuštFestu so že potrdili sledeči uveljavljeni JRE chefi:

Uroš ŠTEFELIN, Hiša Linhart, Radovljica,  Marko MAGAJNE, Galerija okusov, Petrovče, Jakob PINTAR, TaBar, Ljubljana, Filip BREZNIK, Hiša Raduha. In kakopak domačin Marko PAVČNIK, restavracija Pavus – Grad Tabor Laško.

 

 

V ospredju bo kolektivna blagovna znamka Okusiti Laško in lokalne dobrote, poleg razvajanja brbončic na osrednjem JRE trgu (Aškerčev trg)  in raziskovanja bližnjih uličic in trgov starega mestnega jedra Laškega, ki se bodo zgolj na ta dan preimenovale v Medeno, Nostalgično, Sladko in »Ta kratko« ulico pa bo ta dan v ospredju druženje. Druženje s prijatelji, pomenkovanje z znanci, vse to, kar žlahtni naša življenja. Prijetno popoldne bomo zaokrožili z napevi legendarnih Beatlov v izvedbi  Help! The Beatles tribute Band in se strinjali - bilo je res »guštno«.

 

Guštfest obljublja odlično kulinariko in spontano druženje z znanci in prijatelji, obljublja pa tudi pestro dogajanje. Veseli smo, da bodo dogajanje obogatila številna društva, ki delujejo v Laškem, nekatera tudi širše. Z nami bo Zveza Možnar, ki bo s številnimi aktivnostmi obujala spomin na življenje nekoč, ter mnoga druga društva ter posamezniki, ki bodo prispevala svoj mozaik k pestrosti »guštnega« dogajanja.

Prireditev bo potekala v vsakem vremenu.

 

Boštjan Vrščaj, predsednik Turističnega društva Laško, o Guštfestu pravi takole: »Po dveh letih premora smo izjemno veseli, da se Guštfest vrača. Ostaja zvest kulinariki tako vrhunskih chefov, ki jih povezuje znak kakovosti JRE, kot tudi številnih drugih lokalnih ponudnikov, ki delujejo pod kolektivno blagovno znamko Okusiti Laško. Seveda bo Guštfest tudi to pot začinjen s ščepom nostalgije, bo pa letos še več kot to. Povezoval se bo z mladimi in obudil otroško razigranost ter krepil sodelovalni duh. V dopoldanskem delu bo namreč potekal tradicionalni brezplačni otroški festival Pisani balon, ki ga že 11. leto organizira društvo Šmocl, od 15. ure dalje pa pozornost prevzamejo vrhunski slovenski JRE chefi in njihova ulična hrana, pri pripravi katerih bodo vključili tudi sestavine, ki sodijo v vrh kulinarične piramide Laškega, kot so pivo, med, zelišča in pregreta smetana.«

 

Kulinarični kupon za jedi, ki jih bodo ustvarili JRE chefi, si lahko pravočasno rezervirate na spletni strani gustfest.si ali kupite v TIC-u Laško. Njihovo število je namreč omejeno. In če boste na Guštfest prišli s plačilno kartico in gotovino, vas že sedaj opozorimo, da ima GuštFest svojo denarno valuto. Razlog več, da se podate na Guštfest in podrobnosti raziščete kar sami.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Fala Slonček vabi na natečaj v peki kruha Naj Fala kruh 2023

Peka kruha ima na Slovenskem bogato tradicijo, zato ne ...

Kulinarično obarvan konec tedna v znamenju vina in česna

V Novi vasi nad Dragonjo se obeta kulinarično obarvan k...

V Kinodvor vabimo stoletnike in stoletnice!

Pred sto leti, ko je 15. oktobra 1923 potekala svečana ...

Filmska srečanja ob kavi 2023/24

Program filmskih srečanj za poznejša leta: gledamo film...

Ne zavrzite jo – deluje kot gnojilo in barvilo, neguje kožo, odstranjuje vonjave …

Nekateri jo uživate vsak dan. A uporabna je na tisoč in...

Drago Jančar kot prvi Slovenec prejel prestižno nagrado Prozart

Pisatelj Drago Jančar je na 11. mednarodnem festivalu l...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...

Telekom Slovenije pri sanaciji poplav pomaga z donacijo 250.000 evrov

Dober mesec po katastrofalnih poplavah Telekom Slovenij...

V Cankarjev dom v Ljubljano prihaja že 22. Festival za tretje življenjsko obdobje

Od 27. do 29. septembra prihaja že 22. Festival za tret...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.