Ljubitelji testenin: Če jih boste pripravili na takšen način, se po njih ne boste redili

Ali veste, da obstaja super in zelo enostaven trik, s katerim lahko dosežete, da testenine postanejo popolnoma dietna hrana in se po njih ne boste zredili? Preberite in jih pripravite.
Če boste testenine večkrat pogreli, se po njih ne boste redili. (foto: freepik.com)
Če boste testenine večkrat pogreli, se po njih ne boste redili. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Brez slabe vesti boste lahko pojedli poln krožnik testenin in se po njih sploh ne boste zredili!

Mnogi obožujejo testenine in če mednje spadate tudi vi, pa se jih poskušate izogibati, ker redijo, boste nad tem trikom zagotovo navdušeni.

Testenine vsebujejo veliko škroba, ta je glavni krivec, da zaradi njih pridobivate odvečne kilograme. Sto gramov testenin vsebuje približno 390 kalorij, od tega je največ škroba, ki se pri predelavi v našem telesu pretvori v sladkor, kar povzroča, da se nalagajo odvečne maščobe.

S preprostim trikom pa lahko dosežete, da bodo imele testenine mnogo manj kalorij kot sicer. Če jih boste skuhali, ohladili, nato pa ponovno pogreli, bodo testenine postale dietne, piše stil.kurir.rs.

Raziskavo so naredili britanski strokovnjaki. Prostovoljci so jedli testenine, nato pa so jim izmerili krvni sladkor na vsakih 15 minut. Rezultati so pokazali, da so tiste osebe, ki so pojedle takoj skuhane testenine, imele za kar dvakrat večjo raven sladkorja v krvi, od oseb, ki so jedle testenine, ki so jih po kuhanju ohladili, nato pa spet pogreli.

Če se testenine pogreva večkrat, te s toplotno obdelavo izgubljajo škrob in s tem se zmanjša tudi število kalorij, ki jih vsebujejo. Povsem enostavno.

Če torej radi jeste testenine, skrbijo pa vas odvečni kilogrami, imate sedaj odlično rešitev. Pa dober tek!

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Mesne miške

Jožica je z nami delila recept za lahko in hitro pripra...

Recepti: 3 spomladanske jedi z lososom

Predstavljamo vam tri recepte za okusne, zdrave in prep...

Iz Jožičine kuhinje: Skutina potička

Jožica je tokrat razkrila recept za slastno skutino pot...

Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Jožica razkriva svoj recept za regratov med.

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...

Odprta kuhna se zopet vrača!

V petek, 17. marca, se bo na Pogačarjevem trgu pričela ...

NATEČAJ: Čigava potica bo postala letošnja kraljica?

Čas za vse, ki obožujete potico. Prijavite svojo potico...

Napitek, ki učinkovito razstruplja telo in pomaga pri hujšanju

Pomlad počasi prihaja k nam in čas pomladi je že tradic...

RECEPT: odlična zelena rižota s špinačo in hrustljavim pršutom

Poskusite to odlično in slastno zeleno rižoto ter razva...

Katera dieta je najbolj učinkovita in zdrava (po oceni strokovnjakov)?

Spoznajte dieto, ki ji prehranski strokovnjaki in zdrav...

Kako pravilno shranjevati kavo, da bo ohranila aromo in okus?

Pravilno shranjevanje kave je prav tako pomembno kot pr...

IZ JOŽIČINE KUHINJE: Riževa solata

Jožica je tokrat pripravila recept za odlično brezmesno...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Barbara Bizovičar

Barbara Bizovičar
popotnica


"Sklenila sem, da ne bom več sanjala o življenju, ampak svoje sanje živela!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.