Ljubitelji testenin: Če jih boste pripravili na takšen način, se po njih ne boste redili

Ali veste, da obstaja super in zelo enostaven trik, s katerim lahko dosežete, da testenine postanejo popolnoma dietna hrana in se po njih ne boste zredili? Preberite in jih pripravite.
Če boste testenine večkrat pogreli, se po njih ne boste redili. (foto: freepik.com)
Če boste testenine večkrat pogreli, se po njih ne boste redili. (foto: freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Brez slabe vesti boste lahko pojedli poln krožnik testenin in se po njih sploh ne boste zredili!

Mnogi obožujejo testenine in če mednje spadate tudi vi, pa se jih poskušate izogibati, ker redijo, boste nad tem trikom zagotovo navdušeni.

Testenine vsebujejo veliko škroba, ta je glavni krivec, da zaradi njih pridobivate odvečne kilograme. Sto gramov testenin vsebuje približno 390 kalorij, od tega je največ škroba, ki se pri predelavi v našem telesu pretvori v sladkor, kar povzroča, da se nalagajo odvečne maščobe.

S preprostim trikom pa lahko dosežete, da bodo imele testenine mnogo manj kalorij kot sicer. Če jih boste skuhali, ohladili, nato pa ponovno pogreli, bodo testenine postale dietne, piše stil.kurir.rs.

Raziskavo so naredili britanski strokovnjaki. Prostovoljci so jedli testenine, nato pa so jim izmerili krvni sladkor na vsakih 15 minut. Rezultati so pokazali, da so tiste osebe, ki so pojedle takoj skuhane testenine, imele za kar dvakrat večjo raven sladkorja v krvi, od oseb, ki so jedle testenine, ki so jih po kuhanju ohladili, nato pa spet pogreli.

Če se testenine pogreva večkrat, te s toplotno obdelavo izgubljajo škrob in s tem se zmanjša tudi število kalorij, ki jih vsebujejo. Povsem enostavno.

Če torej radi jeste testenine, skrbijo pa vas odvečni kilogrami, imate sedaj odlično rešitev. Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti za Martinovo pojedino 2. del: Martinova raca

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Mandarinin liker

Imate radi domače, sladke in aromatične likerje? Potem ...

KUHALNICA: Hrustljavo zapečena gomoljna zelena

Ne samo krompir, ampak tudi ostali gomoljčki (zelena, k...

KUHALNICA: Bonboni za boleče grlo

Imate boleče grlo ali se vas loteva kašelj? Če prisegat...

Iz Jožičine kuhinje: Jabolčno pecivo iz moje mladosti

Velikokrat me misli ponesejo v leta moje mladosti. Ah, ...

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

KUHALNICA: Pica mumija za noč čarovnic

Vsako leto, ko se približuje noč čarovnic, želimo ustva...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

KUHALNICA: Enolončnica z domačo klobaso

Včasih, ko se naveličamo cvrtja, peke in obilnih obroko...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Kje je najboljše živeti po upokojitvi? Spoznajte 5 top držav

Razmišljate, da bi svoja zlata leta preživeli v tuji de...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Irena Dolinšek - IR1

Irena Dolinšek - IR1
upokojena organizatorka dogodkov


"Ljudje se moramo čim prej otresti strahu pred staranjem in delom življenja v penziji! Pomembno je, da sprejemamo vse stopnje razvoja v svojem življenju in izkoristimo njihove prednosti, saj je teh v vsakem obdobju življenja veliko, če jih le vidiš."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.