Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivov štrudelj. Tokrat ga bomo pripravili iz domačega vlečenega testa, v nadev pa bomo dodali mlete orehe.
Iz sliv lahko naredite okusen štrudelj. (Foto: Freepik.com). SLIKA JE SIMBOLIČNA
Iz sliv lahko naredite okusen štrudelj. (Foto: Freepik.com). SLIKA JE SIMBOLIČNA
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Recept za slivov štrudelj: sestavine za testo:

40 dag moke
1 žlica olivnega olja
1/2 žličke soli
2 dl mlačne vode

Sestavine za slivov nadev:

1 kg sliv
1 kisla smetana
10 dag masla
3 žlice krušnih drobtin
2 žlici sladkorja
20 dag mletih orehov
1 vaniljin sladkor
cimet
1 dl mleka

Preberite tudi: Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

 Iz sestavin za testo zamesimo vlečeno testo, ga premažemo z oljem in pustimo nekaj časa počivati. Medtem iz sliv odstranimo koščice in na maslu na hitro popražimo drobtine, ki jim nato dodamo kislo smetano. V mlete orehe zamešamo vaniljin sladkor in cimet. 

Testo tanko razvaljamo, ga namažemo z oljem in ga nato razvlečemo čim bolj tanko. Testo najprej namažemo z nadevom iz kisle smetane in drobtin, nato na polovico testa razpredimo slive in jih posujemo z mletimi orehi, pomešanimi s cimetom in vanilijo.

Zavitek previdno zvijemo in ga polijemo z mlekom ali premažemo z razžvrkljanim jajcem. Zavitek položimo v namaščen pekač in pečemo 50 minut pri 180 stopinjah.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Slivov štrudelj Recept Sladica
Morda te zanima tudi:

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.