Prisrčni velikonočni piščančki

Kmalu bo tu Velika noč, zato smo vam pripravili še en super recept za velikonočno sladico.
Enostaven recept za velikonočno sladico.
Enostaven recept za velikonočno sladico.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Testo:

1 kocka svežega ali dve vrečki suhega kvasa Fala

700 g bele moke

390 g mleka

70 g masla

50 g sladkorja

4 žlice olja

3 rumenjake

2 mali žlički soli

 

Jajce za premaz

Rozine za okras

 

Priprava:

Kvas Fala raztopimo v mleku in ga prilijemo k moki ter dodamo ostale sestavine brez maščobe. Zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo zmehčano maslo in olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

 

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Zatem testo razrežemo na manjše koščke (60 g – 100 g, odvisno, kako velike piščančke želimo oblikovati) in jih oblikujemo v kroglice. Zatem vsako kroglico oblikujemo v svaljek, tega pa med seboj zapletemo v zanko. En konec zanke oblikujemo v repek piščančka, drugega pa v glavo piščančka. V glavico vtisnemo še dve polovički rozine na mesto oči in iz testa ali delčka rozine oblikujemo še kljunček piščančka.

Oblikovane piščančke zložimo na pekač, jih pokrijemo in pustimo vzhajati.

Vzhajane piščančke premažemo z razžvrkljanim jajcem in prestavimo v pečico. Pečemo jih približno 20 minut na 200 °C, da se lepo obarvajo.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

4 najlepši božični sejmi v Evropi

Številna mesta v Evropi v tem času dobijo drugačno podo...

3 ideje za doma izdelana darila za valentinovo, s katerimi lahko obdarite svoje najdražje

Valentinovo je priložnost, da svojim najdražjim pokažet...

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Božično - novoletni recepti: Najbolj okusne predjedi

Predjed postrežemo v času, ko naši gostje prispejo in s...

Kako dobro poznate Miklavža? Kdo je bil? Iz kje prihaja?

Vsako leto nas 6. decembra obišče prvi dobri mož, Mikla...

Portorož in Piran sta si nadela novo praznično preobleko

Turistično združenje Portorož je to soboto ob 16.30 v P...

Na dogodku Naj Fala kruh ponovno nagradili najboljše kruhe

V Sloveniji smo znani kot veliki ljubitelji kruha. Po s...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.