Recept za odlično krompirjevo musako

Klasično krompirjevo musako postrežemo kot samostojen obrok, tik pred koncem pečenja jo obilno potresemo z naribanim sirom in še malo zapečemo.
Krompirjeva musaka (Foto: Karmen Valant)
Krompirjeva musaka (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Potrebujete:

700 g krompirja
550 g mletega mesa
250 g svežega paradižnika ali 20 g paradižnikove mezge
40 g riža
40 g moke
2 dl mleka
1 jajce
30 g naribanega sira
mleta rdeča paprika
poper, sol
peteršilj

Preberite tudi: Recept: Svinjska rebrca pečena v pečici

Za pripravo klasične krompirjeve musake bomo potrebovali približno 1 uro in 30 minut. Najprej čebulo drobno sesekljamo in jo pražimo na olju. Dodamo mleto meso, ga popražimo, solimo in popramo. Dodamo polovico narezanega paradižnika in sesekljan peteršilj. Vse skupaj malo pokuhamo, medtem olupimo krompir in ga narežemo na kolobarje. Na hitro ga popražimo na olju.

Lotimo se sestavljanja klasične krompirjeve musake. V namaščen pekač najprej položimo 1/3 na kolobarje narezanega krompirja, ga pokrijemo s polovico popraženega mesa in prekrijemo z drugo tretjino krompirja. Krompir prekrijemo s preostalim mesom in nato čez položimo še zadnjo tretjino krompirja. Po vrhu položimo plast tankih paradižnikovih kolesc. Prilijemo malo vroče vode in za približno 1 uro postavimo v pečico, ogreto na 200 stopinj C.

Ko je musaka skoraj pečena, jo prelijemo z razžvrkljanim jajcem, mlekom in moko. Po želji lahko dodamo tudi kislo smetano. Potresemo z naribanim sirom in še za nekaj minut postavimo v pečico. Na enak način lahko pripravimo tudi musako s krompirjevim pirejem. Pri tem receptu damo med dve plasti mletega mesa krompirjev pire.

Preberite tudi: Recept: Bosanski lonec

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Krompirjeva musaka Jedi za kosilo Recept
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.