Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rolado. Želimo vam dober tek!
Bučkina rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Bučkina rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Pripravite si:

2 do 3 jedilne bučke (srednje velikosti)
sol in poper
2 zrna (stroka) česna
3 jajca
2 žlici kisle smetane
6 žlic moke (ravnih)

Bučke ni potrebno lupiti, le naribajte jih (kot repo, lahko pa tudi na lističe) in jih solite. Pustite jih par minutk, da spustijo tekočino, jih narahlo ožmite in dodajte sesekljan česen, razžvrkljana jajca, poper, kislo smetano in moko ter vse skupaj zmešajte z žlico.
Stresite na peki papir v pekač od pečice (40 x 30 cm).
Pecite v že ogreti klasični pečici na 190 stopinjah 25 do 30 minut.

Med peko si pripravite nadev:
20 dkg kremnega sira (ali mocarele)
15 dkg prekajene vratovine (ali kuhanega pršuta, šunke, prešane slanine itn.- tanke rezine)
3 vložene kumare (narezane na drobne kockice)

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Pasulj

Ko je bučkina podloga pečena, jo vzamite iz pečice, počakajte 2 kratki minutki in od nje odlepite peki papir, a rolado kar pustite na papirju. Takoj jo premažite s kremnim sirom, obložite z rezinami vratovine in potrosite s kumaricami. Previdno jo zvijte s pomočjo peki papirja v rolado. Lahko ponudite toplo, še bolje pa je, da jo za 1 uro postavite v hladilnik (se lepše reže), ker lahko postrežete tudi hladno.
K tej bučkini roladi se podata mlad pečen krompirček in paradižnikova solata.

NASVET: ne pretiravajte s soljo, ker so sestavine za nadev že dovolj slane!

Druga varianta
2 neolupljeni naribani bučki
5 jajc
1 pest naribanega parmezana (ali podobnega sira)
česen in sol

Vse zamešati po istem postopku. Peka na 190 stopinj 20 do 25 minut. Ohladiti, naložiti pršut, zviti, počivati v hladilniku, narezati, postreči.

Priloga: popečeni šampinjoni, grahov pire z maslom (ali korenčkov pire) in pire krompir.

Iz Jožičine kuhinje le še dober tek
Vir : Andreja Smagur

Preberite tudi: Recepti iz Jožičine kuhinje: Princeske s pudingovo masleno kremo

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Bučkina rolada Bučke Recepti jedi Iz Jožičine kuhinje
Morda te zanima tudi:

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Kako pripravimo najboljšo mučkalico?

Ime mučkalica izhaja iz besede mučkati, kar lahko razum...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Kako skuhamo najbolj okusen Ragu stroganov (kultno jed iz govedine)?

Danes bom predstavila recept za govedino stroganov, in ...

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ...

Ideja za hitro kosilo: Recept za polento z mletim mesom

Polenta se odlično ujema z mletim mesom. Postrežemo jo ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.