Bučke: Izvirne ideje za uporabo

Preverite odlične ideje, kako bučkam, ki so letos večinoma zelo bogato rodile, podaljšati uporabnost čez vse leto. Presenečeni boste, na koliko različnih načinov je možno uporabiti to vsestransko zelenjavo!
Ste vedeli, da lahko iz bučk pripravite celo testo za pico? Ali jih posušite za začimbo za zgostitev ali zdrav čips? (Foto: Freepik.com)
Ste vedeli, da lahko iz bučk pripravite celo testo za pico? Ali jih posušite za začimbo za zgostitev ali zdrav čips? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

So tudi vam letos buče odlično rodile?

Preverite nekaj izvirnih idej, kako jih čim bolj vsestransko uporabiti, ki smo si jih izposodili na Facebooku pri spretnih kuharicah in kuharjih.

 

1) Zamrznjene bučke

Tudi bučke seveda lahko zamrznemo, pri čemer se okus ne spremeni zelo, le bučke so nekoliko prej mehke in kuhane.

Lahko jih zamrznete narezane na kocke ali kolobarje, naribane (za zgostitev juh, omak in golažev), zmečkane ali celo panirane za hiter in zdrav obrok. Če boste zamrzovali panirane, jih najprej ohladite na pladnju v hladilniku (da se ne sprimejo) in jih šele nato spakirajte skupaj za zamrzovalnik.  

 

2) Testo za pico iz bučk

Ste vedeli, da lahko iz bučk pripravite tudi testo za pico oziroma bučkino testo?

Eno večjo bučko naribate, jo posolite, da spusti vodo, jo ožamete, nato pa zmešate z jajcem, začimbami in po želji tudi z naribanim sirom. Testo razporedite po pekaču, pecite na 180 stopinj Celzija približno 15 minut, dodajte nadev in še nekaj minut pecite skupaj z nadevom. 

 

3) Vložene bučke

Ja, tudi bučke lahko vlagamo in jim tudi tako podaljšamo uporabnost čez celo leto.

Vlagate jih lahko olupljene ali neolupljene v kisu (podobno kot vlagate kumarice, dodate le rezino čebule, strok česna in cel poper), slanici ali olivnem olju.

 

4) Kompot iz bučk

Bučke so zelo sladka zelenjava, zato ni čudno, da so primerne tudi za kompot. Tisti, ki so ga že pripravljali in jedli, pravijo, da je odličen!

 

5) Posušene in zmlete za začimbo ali čips

Bučke lahko tudi posušite in zmeljete ter potem vse leto uporabljate kot začimbo za zgostitev tako juh kot omak, prikuh in golaža pa tudi smutijev.

Bučke najprej na drobno narežite, nato jih posušite v sušilcu za sadje, dehidratorju ali pečici. Lahko jih narežete tudi na kolobarje in nato posušene uživate kot bučkin čips. 

 

6) Številne jedi iz bučk

Bučke so resnično zelo univerzalna zelenjava, iz katere je možno pripraviti številne jedi - bučkine polpete, smetanove bučke, polnjene bučke, bučkin pire, popečene bučkine špagete, bučno juho, bučkino musako, bučkino-skutin štrudelj ...

Pa dober tek!

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

RECEPT: Domača marmelada iz gozdnih jagod

Za pripravo božanske domače marmelade iz gozdnih jagod,...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Ideje za velikonočno barvanje pirhov (naših Facebook sledilcev)

Na našem Facebook profilu smo sledilce prosili, da z na...

Milena Miklavčič: "Veliko ljudi je sram obujati tovrstne spomine, mene ni."

Velika noč je največji krščanski praznik ne le zaradi d...

Zeliščarka svetuje: 5 spomladanskih divjih rastlin, ki so zakladnica hranil

Ko se zemlja prebuja iz zimskega spanca, nam narava pon...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Recept Lene Gospodinje: Slastna bučkina omleta (njami...)

Kmalu bo na vrtu polno bučk, iz katerih lahko pripravim...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Dušica Kunaver

Dušica Kunaver
pisateljica, zbiralka ljudskega izročila


"Najlepše darilo na svetu je tisto, ki si ga sam naredil."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.