Bučke: Izvirne ideje za uporabo

Preverite odlične ideje, kako bučkam, ki so letos večinoma zelo bogato rodile, podaljšati uporabnost čez vse leto. Presenečeni boste, na koliko različnih načinov je možno uporabiti to vsestransko zelenjavo!
Ste vedeli, da lahko iz bučk pripravite celo testo za pico? Ali jih posušite za začimbo za zgostitev ali zdrav čips? (Foto: Freepik.com)
Ste vedeli, da lahko iz bučk pripravite celo testo za pico? Ali jih posušite za začimbo za zgostitev ali zdrav čips? (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

So tudi vam letos buče odlično rodile?

Preverite nekaj izvirnih idej, kako jih čim bolj vsestransko uporabiti, ki smo si jih izposodili na Facebooku pri spretnih kuharicah in kuharjih.

 

1) Zamrznjene bučke

Tudi bučke seveda lahko zamrznemo, pri čemer se okus ne spremeni zelo, le bučke so nekoliko prej mehke in kuhane.

Lahko jih zamrznete narezane na kocke ali kolobarje, naribane (za zgostitev juh, omak in golažev), zmečkane ali celo panirane za hiter in zdrav obrok. Če boste zamrzovali panirane, jih najprej ohladite na pladnju v hladilniku (da se ne sprimejo) in jih šele nato spakirajte skupaj za zamrzovalnik.  

 

2) Testo za pico iz bučk

Ste vedeli, da lahko iz bučk pripravite tudi testo za pico oziroma bučkino testo?

Eno večjo bučko naribate, jo posolite, da spusti vodo, jo ožamete, nato pa zmešate z jajcem, začimbami in po želji tudi z naribanim sirom. Testo razporedite po pekaču, pecite na 180 stopinj Celzija približno 15 minut, dodajte nadev in še nekaj minut pecite skupaj z nadevom. 

 

3) Vložene bučke

Ja, tudi bučke lahko vlagamo in jim tudi tako podaljšamo uporabnost čez celo leto.

Vlagate jih lahko olupljene ali neolupljene v kisu (podobno kot vlagate kumarice, dodate le rezino čebule, strok česna in cel poper), slanici ali olivnem olju.

 

4) Kompot iz bučk

Bučke so zelo sladka zelenjava, zato ni čudno, da so primerne tudi za kompot. Tisti, ki so ga že pripravljali in jedli, pravijo, da je odličen!

 

5) Posušene in zmlete za začimbo ali čips

Bučke lahko tudi posušite in zmeljete ter potem vse leto uporabljate kot začimbo za zgostitev tako juh kot omak, prikuh in golaža pa tudi smutijev.

Bučke najprej na drobno narežite, nato jih posušite v sušilcu za sadje, dehidratorju ali pečici. Lahko jih narežete tudi na kolobarje in nato posušene uživate kot bučkin čips. 

 

6) Številne jedi iz bučk

Bučke so resnično zelo univerzalna zelenjava, iz katere je možno pripraviti številne jedi - bučkine polpete, smetanove bučke, polnjene bučke, bučkin pire, popečene bučkine špagete, bučno juho, bučkino musako, bučkino-skutin štrudelj ...

Pa dober tek!

Morda te zanima tudi:

Ljubezen do vnučkov: Knjiga spominov na vnuke

Kako se lotiti izdelave spominske knjige starih staršev...

Seks v zrelih letih: 9 zdravilnih položajev

Preverite devet splošnih zdravilnih položajev, ki jih s...

Za odličen spanec: 100% naravni uspavalci

Poznate zeliščno mešanico za čaj, ki učinkovito pomaga ...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

Sklenite premirje z glivico kandido

Preverite, kako se preveč razširjene kandide lotiti bre...

3 obvezni rituali nege starajočega telesa

Te lepotne rituale bi morala poznati vsaka ženska, saj ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2022 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.