Hrenovke: Jih boste po videnem še jedli?!

Ko boste videli to, boste najbrž trikrat premislili, preden boste v usta ponovno dali hrenovko. V prispevku preberite, kaj se resnično dodaja hrenovkam in kako poteka njihova proizvodnja!
Boste po prebranem in videnem še jedli hrenovke? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Boste po prebranem in videnem še jedli hrenovke? (foto: FreeDigitalPhotos.net)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
V posnetku si lahko pogledate, kako poteka proizvodnja hrenovk in podobnih klobas. Posnetek je bil prikazan na Discovery Channel, v oddaji How It's Made (op.p.: Kako je narejeno?), kjer prikazujejo točen potek.

Piščančje meso, svinjino in govedino zmeljejo v kašo in jo nato oblikujejo v hrenovke. Kot v oddaji razlagajo, se hrenovke pridobiva iz odpadnega mesa. To meso gre skozi kovinski rezalnik, nato pa še čez kovinske plošče, ki meso pretlačijo.

Obdelanemu mesu se doda še soli, škrob in razne arome, da je sploh okusno. Dodaja se tudi koruzni sirup, ki naredi jed bolj sladko in gladko. Nato se to zmes napolni, oblikuje v hrenovke. Pred pakiranjem jim dodajo s posebnimi prhami še vonj po dimljenem ter pakirajo za prodajo.

V samo 35 sekundah lahko naredijo toliko hrenovk, da bi z njimi lahko prekrili dva nogometna igrišča.
Jih boste še jedli?

Video: You Tube
 

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Beli madeži na nohtih: Kaj pomenijo?

Beli madeži na nohtih so eden izmed najpogostejših znak...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

POZOR: Te hrane ne kombinirajte skupaj!

Ni pomembno samo, kaj in kako jemo, temveč tudi, ali hr...

100% naravne rešitve za bolj zdrava jetra

Preverite, kakšni so znaki, če so vaša jetra preobremen...

FMD DIETA – ste že slišali za njo? Dieta, ki deluje enako kot post, a ni postenje

Ste že slišali za FMD dieto? To je posebna dieta, ki po...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.