Iz Jožičine kuhinje: Ladjice (hitra priprava)

Ko nimam nič sladkega, me rešijo ladjice. Iz shrambe prinesem kupljene ladjice ali košarice, porabim mascarpone, si od otrok sposodim nutelo in, kar je najlepše, stopim na balkon in iz obešanke privoščim vabljivi rdeči sadež z okusom gozdne jagode. Samo pet minut in sladica je na mizi.
	Sladke ladjice. Foto: Freepik.com. Slika je simbolična
Sladke ladjice. Foto: Freepik.com. Slika je simbolična
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
25 dkg mascarpone sirčka
3 žlice nutelle
15 kom ladjic
3 jagode za dekoracijo

Priprava:
Mascarpone in nutello skupaj premešam. Nadevam vrečko s kremo in napolnim "tovor" na ladjice, le - te pa okrasim z narezanimi jagodami.
Tako hitro to gre in gostje ne čakajo sladice.

Jagode so prvi sadež, ki dozorijo spomladi.Oberamo jih v jutranjem hladu in jih zaužijemo še isti dan, te jagode so najbolj okusne.
Najslajša je jagoda, ki je popolnoma dozorela na rastlini, se lesketa, ima neovelo čašo in vabi z mikavno aromo.

Namig sem vam dala, vi pa se potrudite še s kakšno svojo idejo za kremo.

PREBERITE TUUDI: Iz Jožičine kuhinje: Pijana nevesta

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Sarma – vse skrivnosti priprave dobre sarme

Sarma je jed pripravljena iz mletega mesa in riža, vse ...

Neverjetno, kako zelo uporabna je citronska kislina (nasveti iz babičine beležke)

Naša ambasadorka Jožica Ostrožnik je z nami delila drag...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Iz Jožičine kuhinje: Metin sirup

Težko se upreš okusu metinega sirupa, ki te prijetno od...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedn...

STROKOVNJAKINJA ODGOVARJA: Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo …

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.