KUHALNICA: Napitek, ki zavira staranje

Smuti, ki zavira staranje? Sliši se zanimivo. A kaj, ko vsebuje aronijo, ki jo le redki lahko zaužijejo brez kremženja obraza. Predstavljam vam odličen smuti, ki vsebuje eno pest aronije, katere okus zasenčijo druge sestavine, zato ga boste lahko pojedli z nasmehom na obrazu.
Zreli plodovi aronije vsebujejo velike količine antocianinov, biofenolov in karotenov. (Foto: Freepik.com)
Zreli plodovi aronije vsebujejo velike količine antocianinov, biofenolov in karotenov. (Foto: Freepik.com)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Aronija je prava vitaminska bomba, vendar jo je zaradi grenko – kiselkastega okusa težko uživati svežo. Ker pa vsebuje veliko zdravju koristnih snovi, je prav, da jo uživamo svežo, saj se s predelavo uniči veliko vitaminov.
 
Zreli plodovi aronije so skoraj črne barve in vsebujejo velike količine antocianinov (ki ščitijo telesne celice pred poškodbami in degeneracijo), biofenolov (ki pospešujejo celjenje ran, zmanjšujejo vnetja, vplivajo na večjo elastičnost ožilja, zmanjšuje gube, uravnavajo krvi tlak, iz telesa odstranjujejo strupene snovi), karotenov (ki preprečujejo nastanek sive mrene, ščitijo kožo pred sončnimi opeklinami).

Vsebuje celo paleto vitaminov (A, B, C, E, P) in mineralov (železo, kalij, kalcij, jod, fosfor in druge).
 
Sestavine za smuti, ki zavira staranje za eno osebo:
  • 1 banana (bolj zrela)
  • 1 pest aronije
  • pol čajne žličke cimeta

 

Postopek za smuti, ki zavira staranje:

1) V blender damo eno banano, ki naj bo čimbolj zrela (sladka) ter eno pest jagod aronije.

2) Dodamo pol čajne žličke cimeta v prahu in dobro premešamo.

3) Sladka banana bo prijetno zakrila oster okus aronije, cimet pa bo lepo odišavil naš smooothie. Tako bomo brez težav zaužili večjo količino sveže aronije.



Še več okusnih receptov najdete tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Drugačen jesenski zavitek

Jesenski 'štrudelj' je malce drugačen od običajnega. V ...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Iz Jožičine kuhinje: Recept za najboljšo govejo juho

V prispevku boste našli recept za najboljšo domačo gove...

Iz Jožičine kuhinje: Najboljši recept za pekovsko domače pecivo

Kifeljčki, makovke, žemlje in ostalo pekvsko pecivo lah...

Iz Jožičine kuhinje: Marelični cmoki

Jožica Ostrožnik je tokrat pripravila slastne marelične...

Humus - namaz iz čičerike

Humus lahko postrežete kot predjed ali kot glavno jed. ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Iz Jožičine kuhinje: Orehova gnezda

Čas je primeren za peko piškotov. V prispevku najdete e...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

KUHALNICA: Kremna juha iz buče

Kraljica med juhami, ki preseneti vsakogar. Kremno juho...

KUHALNICA: Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem

Omaka iz stročjega fižola s pire krompirjem, ali kakor ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.