KUHALNICA: Piščančja obara

Piščančja obara je preprosta jed iz piščančjega mesa in zelenjave. Je enostavna za pripravo.
Piščančja obara (foto: OblizniPrste.si)
Piščančja obara (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Meni je zelo všeč, ker si jo lahko pripravim na zalogo, shranim v zamrzovalnik in samo na hitro pogrejem, ko sem lačna. Poleg se poda kos kruha, lahko pa si vanjo zakuhamo žličnike.

Piščančja obara – sestavine:
(za 4 osebe)
1 srednje velika čebula
2 večja korenja (cca. 150 g)
200 g krompirja
80 g graha
4 piščančje krače (lahko tudi katerikoli drugi deli piščanca)
1 čajna žlička suhe bazilike
sol po okusu
1,5 – 2 l jušne osnove (ali voda + kocka)

Piščančja obara – priprava:
Korenček in čebulo olupimo, krompir dobro umijemo pod tekočo vodo in po želji olupimo. Odtehtamo grah, čebulo drobno nasekljamo, korenček narežemo na debelejše kolobarje, krompir narežemo na kose.

Na olju prepražimo drobno nasekljano čebulo. Čebulo pražimo toliko časa, da postekleni. Sama jo rada popražim malo dlje, da čisto malo porjavi, ker da obari poseben okus. Dodamo vso zelenjavo in premešamo. Pražimo 2 minuti, večkrat premešamo.

Nato dodamo kose piščanca, zalijemo z jušno osnovo oz. z vodo, kateri dodamo jušno kocko. Če uporabimo kocko, obaro previdno dosolimo, ker že sama kocka vsebuje nekaj soli. Lonec pokrijemo in počakamo, da obara zavre. Ko zavre, jo kuhamo še 25 – 30 minut. Ko je kuhana, dodamo žličko suhe bazilike, premešamo in postrežemo.

Obaro postrežemo s kosom kruha, lahko pa vanjo zakuhamo žličnike.

Uživajte v okusih!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

KUHALNICA: Enostavni čokoladno orehovi polžki

Čokoladno – orehovi polžki na hitro so preprosti sladki...

Fala Slonček išče zmagovalni recept za kruh

V soboto, 15. novembra, bo v Ljubljani omamno dišalo po...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Okusno in zdravo: Kroglice iz banane in kokosa

Zelo zdrave so, recept je popolnoma preprost. Preberite...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

7 načinov za uporabo ostankov kave

Vsi vemo, da mrzla in postana kava ni niti približno ta...

KUHALNICA: Pomarančni piškoti

Pomarančni piškotki so okusni, krhki piškotki z omamnim...

KUHALNICA: Čebulni kruh z jogurtom

Poznate čebulni kruh z jogurtom? Če ne, ga morate spozn...

Iz Jožičine kuhinje: Štruklji s prelivom iz sladkorja in sladke smetane (hitra sladica)

Iz Jožičine kuhinje zopet prihaja slasten recept. Okusn...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Nadica Lukman

Nadica Lukman
djotiš astrologinja in mentorica za osebno rast


"Lahko smo nejevoljni, tarnamo nad svojimi leti, žalujemo za preteklostjo, a vse to je nesmiselno. Namesto tega delajmo stvari, ki nas veselijo."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.