Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed, uporabimo lahko vse, kar užitnega raste na vrtu ali na bližnjem travniku. Poleg naštetih sestavin, lahko uporabimo še mlado čebulo, por, česen, lahko tudi poganjke mlade solate.
Pripravite okusno pomladno enolončnico. (Foto: Freepik.com). Slika je simbolična.
Pripravite okusno pomladno enolončnico. (Foto: Freepik.com). Slika je simbolična.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če želimo lahko dodamo tudi fižol, za boljši okus pa tudi kakšen košček prekajene slanine. Za osnovni recept potrebujemo:

3 velike krompirje
dva korenčka
šopek kopriv
šopek čemaža
nekaj listov regrata
olivno olje
sonce

Krompir in korenček operemo,  narežemo na večje kocke in damo kuhat v večji lonec. Ko sta krompir in korenje kuhana, ju odcedimo, v vodo v kateri smo ju kuhali, pa damo šopek kopriv, čemaž in regrat. Po potrebi dolijemo še nekaj vode ali zelenjavne jušne osnove. Vse skupaj zavremo, čemaž, koprive in regrat pa s kuhalnico potisnemo od dno lonca.

Počasi nekaj minut kuhamo in nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo kuhan krompir in korenček, solimo po okusu. Za zabelo dodamo nekaj kapljic olivnega olja, preden jed postrežemo, jo okrasimo s cvetovi čemaža ali drobno sesekljanimi listi čemaža.

Preberite tudi: RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Pomladna enolončnica Recept Koprive Regrat Čemaž
Morda te zanima tudi:

Kako lahko INGVER vzgojite sami doma?

Počasi se bliža sezona prehladov in viroz. Eno živilo, ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Bučkina rolada

Jožica z nami tokrat deli recept za okusno bučkino rola...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

OGNJIČ: celi rane, pomaga pri težavah z limfo, podpira jetra, deluje protimikrobno

Ognjič je pogosta vrtna rastlina, ki raste praktično po...

Musaka – najboljši recepti za pripravo musake

Musaka je sredozemska jed, v originalnem receptu jo pri...

Rožmarinov pripravek proti izpadanju las (preizkušen recept ambasadorke Jožice)

Naša ambasadorka Jožica z nami deli učinkovit recept za...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ko otroci odidejo od doma: 7 nasvetov, kako uživati v praznem gnezdu

Kako se uspešno soočiti z vsemi občutki, ki jih prinese...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Trezika Vidovič

Trezika Vidovič
upokojena vzgojiteljica


"Prave odločitve me peljejo v pravo delovanje v življenju. Držim se zakona privlačnosti. Tisto, kar privlačiš, dobiš. Dobila sem življenje!"

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.