Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed, uporabimo lahko vse, kar užitnega raste na vrtu ali na bližnjem travniku. Poleg naštetih sestavin, lahko uporabimo še mlado čebulo, por, česen, lahko tudi poganjke mlade solate.
Pripravite okusno pomladno enolončnico. (Foto: Freepik.com). Slika je simbolična.
Pripravite okusno pomladno enolončnico. (Foto: Freepik.com). Slika je simbolična.
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Če želimo lahko dodamo tudi fižol, za boljši okus pa tudi kakšen košček prekajene slanine. Za osnovni recept potrebujemo:

3 velike krompirje
dva korenčka
šopek kopriv
šopek čemaža
nekaj listov regrata
olivno olje
sonce

Krompir in korenček operemo,  narežemo na večje kocke in damo kuhat v večji lonec. Ko sta krompir in korenje kuhana, ju odcedimo, v vodo v kateri smo ju kuhali, pa damo šopek kopriv, čemaž in regrat. Po potrebi dolijemo še nekaj vode ali zelenjavne jušne osnove. Vse skupaj zavremo, čemaž, koprive in regrat pa s kuhalnico potisnemo od dno lonca.

Počasi nekaj minut kuhamo in nato vse skupaj zmešamo s paličnim mešalnikom. Dodamo kuhan krompir in korenček, solimo po okusu. Za zabelo dodamo nekaj kapljic olivnega olja, preden jed postrežemo, jo okrasimo s cvetovi čemaža ali drobno sesekljanimi listi čemaža.

Preberite tudi: RECEPTI: 3 slastne jedi iz špargljev

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Pomladna enolončnica Recept Koprive Regrat Čemaž
Morda te zanima tudi:

Jesenska trojica: 3 najbolj zdravilna jesenska zelišča (piše zeliščarka)

Ko se listi obarvajo zlato, in svež jesenski zrak prine...

Iz Jožičine kuhnje: Pripravki iz rožmarina (vino, liker, čaj, sol, kopel...)

Rožmarin raste in uspeva v toplih sredozemskih krajih, ...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za gratinirane bučke

Iz bučk lahko pripravimo mnoge okusne jedi, primerne so...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.