Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom

Krompirjev zavitek lahko pripravimo tudi brez špinače, ki jo lahko nadomestimo s kakšno drugo zelenjavo. V receptu lahko uporabimo svež paradižnik in svežo špinačo, prav tako dobra pa bo zamrznjena špinača.
Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim mesom (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za krompirjev zavitek:

6 krompirjev
400 g mletega mesa
300 g naribanega sira (najboljši je parmezan)
sol in poper
olivno olje
1 čebula
2 zrela paradižnika ali paradižnik v pločevinki ( lahko tudi samo paradižnikova mezga)
1 žlička rdeče mlete paprike
250 g sveže špinače (ali že blanširane in zamrznjene)
2 stroka česna
1 lonček ricotte ali kisle smetane
1 lonček naribane mozzarelle
svež peteršilj

Preberite tudi: Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Krompir olupimo, operemo in narežemo na 3 mm debele rezine. Pekač obložimo s papirjem za peko in po njem na debelo razporedimo nariban sir.

Čez nariban sir polagamo narezan krompir, tako da vsak krompir prekriva prejšnjega, tako navpično kot vodoravno. Ko napolnimo cel pekač, krompir rahlo posolimo in potresemo s sirom. Pečico ogrejemo na 180 stopinj C, krompir pečemo 30 minut, da se lepo hrustljavo zapeče.

Medtem ko se krompir peče, v ponvi segrejemo tri žlice olivnega olja in na njem popražimo na manjše kocke narezano čebulo. Čebulo pražimo približno 15 minut, nato dodamo mleto meso. Dobro premešamo in dodamo sol, poper, paradižnik ali paradižnikovo mezgo, mleto sladko papriko in drobno sesekljan peteršilj. Mleto meso počasi dušimo približno 15 minut.

V drugi ponvi segrejemo 3 žlice olivnega olja, dodamo svežo špinačo in dušimo toliko časa, da listi ovenejo. Uporabimo lahko tudi zamrznjeno špinačo, ki jo odtajamo in podušimo na olivnem olju. Dodamo strt česen in sol, premešamo in odstavimo z ognja. Ko se špinača nekoliko ohladi, ji primešamo sir rikota ali kislo smetano. Jaz sem špinači dodala lonček kisle smetane.

Kako zavijemo krompirjev zavitek?
V tem času je krompir že lepo zapečen, zato pladenj vzamemo iz pečice. Čez krompir najprej enakomerno porazdelimo špinačo s kislo smetano. Čez špinačo nanesemo mleto meso in vse skupaj bogato potresemo z naribanim sirom.

Sedaj primemo en konec papirja za peko in krompir previdno zavijemo v zvitek. Pazimo, da nam ob straneh ne uhaja preveč nadeva. Zavitek nato previdno položimo na isti papir za peko, s katerim smo zavijali zavitek in ga še za 20 minut postavimo v pečic.

Ko je zavitek pečen, ga potresemo s svežim sesekljanim peteršiljem, narežemo in takoj ponudimo.

Preberite tudi: Ideje za kosilo: Sočna svinjska pečenka s krompirjem in zelenjavo

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept za krompirjev zavitek s špinačo in mletim m Kosilo Recept
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Odlična sladica: Slivov štrudelj (recept)

Namesto jabolčnega zavitka, lahko pripravimo tudi slivo...

Ideja za zdravo kosilo: Špinačna pita s feta sirom

Razkrivamo idejo za okusno, a zdravo kosilo. Lahko in e...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Polnjene paprike v pečici

Jožica deli recept za polnjene paprike v pečici. Odličn...

Recept za boranjo - kako pripravimo najboljšo boranjo?

Boranijo ali boranjo lahko pripravimo s poljubnim mesom...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Pohorska omleta

Za vas sem pripravila top recept za pohorsko omleto, ki...

Ješprenj – kako skuhamo najboljši ričet?

Ričet je najbolj poznana jed iz ješprenja. Za ričet poz...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Torta iz DVEH SESTAVIN (Tortica mosse)

Uau, okusno, hitro in izjemno enostavno. Iz samo dveh s...

Recept: Polnjeni paradižniki z olivami in sardelnim filejem

Polnjeni paradižniki s črnimi olivami in sardelnim file...

Iz Jožičine kuhinje: Jagodna torta s kokosovo kremo in belo čokolado

Torta vas bo naravnost navdušila. Pripravljena iz kokos...

Recepti za zdrava kosila: Vegetarijanski burger z lečo

Tokrat si privoščite za prebavila in organizem lažjo in...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.