Recepti iz Jožičine kuhinje: Makovi piškoti s kavno čokolado

Iz Jožičine kuhinje prihaja še en slasten recept: makovi piškoti s kavno čokolado. S piškoti boste navdušili tudi vaše goste.
Slastni makovi piškoti. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Slastni makovi piškoti. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine za testo:
26 dkg masla
20 dkg sladkorja v prahu
2 jajci
40 dkg gladke bele moke
10 dkg mletega maka
1 pecilni prašek

Za polnjenje:
15 dkg čokolade z okusom kave s smetano
2 dkg masla
1/2 dcl sladke smetane za stepanje (tekoče)

Izdelava testa:
Vse sestavine zamesimo v gladko testo, zavijemo v prozorno folijo in damo v hladilnik za vsaj 2 uri. Ohlajeno testo razrežemo na manjše kose, vsak kos pred valjanjem na hitro pregnetemo (to naredimo, da se nam testo ne trga),razvaljamo na debelino 2 mm, izrežemo piškote. Polovica piškotov naj bo z luknjo, polovica pa brez.
Polagamo jih na namaščen pekač. Pečemo v klasični pečici, ki smo jo predhodno segreli na 180 stopinj, čas peke je 7 minut.

Polnjenje:
Tekočo smetano segrejemo (to že vemo, da ne sme zavreti), dodamo maslo in nalomljeno čokolado, vse skupaj nato mešamo v vodni kopeli, da postane čokolada gosto tekoča, biti mora gladka.
Nato jo ohladimo toliko, da jo lahko damo v pvc vrečko, odrežemo konico vrečke in temeljito napolnimo piškote brez lukenj, jaz oblivam kar z džezvico (to delajte na pekaču...je najmanj packanja), pokrijte s piškoti, ki imajo luknje.

PRIPIS: sama sem uporabila čokolado z okusom kave s smetano.
Lahko pa polnite izključno z belo čokolado, ali s temno čokolado...
Celi mak lahko zmeljete kar v kavnem mlinčku.

NASVET: sama testa ne dam v hladilnik, zdaj je zunaj še hladno, zato ga dam kar na okensko polico. Saj veste kako je, ko ti pridejo kriminalisti delat hišno preiskavo, ti najprej glavo porinejo v hladilnik, droga pa ni poceni.

Iz Jožičine kuhinje en hujskaški pozdrav.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

»Le mimo kuhinje sem šla, dišalo je, vstopila sem in ostala. Rada ustvarjam za domače, prijatelje, predvsem pa za svojo dušo. Vsi, ki me poznajo, vedo da recepta ne objavim, dokler ga ne preizkusijo moje roke. Svoje kuhanje sem pričela tako, da sem v plastično posodo nalila vode in jo postavila na vroč štedilnik. Moje prvo pecivo so bili janeževi upognjenci, za spremembo od moje kuharske spretnosti pa sem te naredila tako lepe kot še nobenih do danes. Z veseljem zaplešem v dobri družbi. Moja strast so gledališke deske. Čisto na tiho pa vam zaupam, da rada pogledam za dobrim moškim.«

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Makovi piškoti Recepti
Morda te zanima tudi:

Feng shui v kuhinji: 6 glavnih pravil

Poslovite se od romantično okrašene in naložene kuhinje...

Recept za najboljšo joto s kislo repo

Jota s kislo repo je okusna jed na žlico, skuhamo jo la...

Recepti za Martinovo pojedino 1. del: Martinova juha iz rdečega zelja

Martinovo je velik praznik, ob katerem gospodinje ponud...

Recepti za noč čarovnic: strašne nadevane paprike, mini pice in bučna juha

Pripravite pisane in okusne jedi za noč čarovnic. Poisk...

Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Germknödel ali kvašeni cmoki so priljubljena sladica (n...

Ideje za kosilo: Grahova kremna juha, goveji file v bučni omaki in ajdovi rezanci

Če nimate prave ideje za današnje kosilo, vam idejo pre...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada orehovo deblo

Iz Jožičine kuhinje prihaja najnovejši recept za rolado...

Ideja za kosilo: Svinjska rebrca v čebulni omaki

Svinjska rebra v čebulni omaki so čudovita jed, postrež...

Sezona gob: Prepoznate strupene gobe, znake zastrupitve in kako ukrepati?

Zagotovo ste že slišali rek »kot gobe po dežju!«? In ta...

Recept za najbolj okusno štefani pečenko

Štefani pečenka sicer ni tradicionalna slovenska jed, p...

Kako pripravimo najbolj okusen TELEČJI PAPRIKAŠ?

Paprikaš je tradicionalna jed, ki izvira iz madžarske k...

Recept: Bosanski lonec

Bosanski lonac, ali bosanska enolončnica, je tradiciona...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Vlasta Nussdorfer

Vlasta Nussdorfer
varuhinja človekovih pravic


"Nihče ni popoln; ne mlad in ne star, šele vsi skupaj lahko zgradimo lepši in srečnejši svet."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.