Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo podobno kot klasični tiramisu, samo da jo sestavimo v lončku. Tiramisu se običajno pripravi v večji posodi ali v posamičnih skodelicah, kjer se plasti namočenih piškotov izmenjujejo s plastmi maskarponejeve kreme.
Tiramisu v lončku (Foto: Karmen Valant)
Tiramisu v lončku (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tiramisu v lončku
Tiramisu v lončku je odlična izbira za zabave, saj ga lahko pripravite vnaprej in elegantno postrežete brez dodatnega dela.

Tiramisu v lončku je čudovita in enostavna varianta klasičnega tiramisuja, ki je odlična za individualno postrežbo. Priprava je hitra in praktična, končni izdelek pa je tako privlačen kot okusen. Tukaj je recept za pripravo tiramisuja v lončku za štiri osebe:

Sestavine za tiramisu v lončku:

250 g mascarponeja
100 ml smetane za stepanje
3 velike žlice sladkorja v prahu
2 jajci (ločimo rumenjake od beljakov)
200 ml močne kave (espresso), ohlajene
1 žlica kave ali amaretto likerja (po želji)
12 savoiardi piškotov (ladyfingers)
Nesladkan kakav v prahu za posip
Temna čokolada za okras (neobvezno)

PREBERITE TUDI: Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Postopek priprave tiramisu v lončku po korakih:

Priprava kreme: V veliki skledi zmešajte maskarpone in sladkor v prahu, dokler ne dobite gladke zmesi.

Dodajte rumenjake in dobro premešajte.

V drugi skledi stepite smetano, dokler ne postane čvrsta.

V tretji skledi stepite beljake v čvrst sneg.

Nežno vmešajte stepeno smetano in nato še stepene beljake v maskarponejevo zmes, da ohranite čim več zračnosti.

Sestavljanje tiramisuja: Piškote savoiardi hitro pomočite v kavo.

Piškoti naj bodo dovolj namočeni, da se zmehčajo, vendar ne preveč, da se ne razpadejo.

Na dno vsakega lončka položite plast piškotov.

Preko piškotov nanesite plast maskarponejeve kreme.

Postopek ponovite, dokler ne napolnite lončkov. Idealno je, da končate s plastjo kreme.

PREBERITE TUDI: Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Hlajenje v hladilniku

Tiramisu v lončkih pokrijte in jih postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje čez noč, da se okusi dobro prepojijo.

Pred postrežbo tiramisu potresite z nesladkanim kakavom v prahu in po želji okrasite s tankimi ostružki temne čokolade.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Tiramisu v lončku Sladica
Morda te zanima tudi:

Recept: Zelenjavna mineštra (+skrivnosti priprave dobre mineštre)

Pripravili bomo zelenjavno mineštro z belim fižolom in ...

Recept: Kislo zelje z ocvirki in krompirjem (hitra priprava)

Recepti s kislim zeljem so odlični za pripravo jedi za ...

Recept: Fižolova mineštra s svinjskim mesom pripravljena v pečici

Fižolova mineštra s svinjskim mesom, krompirjem, zelenj...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Rolada iz bučnih semen

Rolada je iz mehkega slastnega in rahlega biskvitnega o...

Ideje za kosilo: Bučna juha s pastinakom, krompirjevi cmoki z mesom in zelena solata

Nimate ideje, kaj pripraviti za kosilo? Preverite predo...

Ideje za kosilo: Pasta al forno – pečene testenine v pečici

Pasta al forno so tipična italijanska jed, pripravljena...

Ideje za kosilo: Svinjski file pečen s krompirjem in gobami

Svinjski file ali svinjska ribica je cenjen del svinjin...

Ajvar - recept za najbolj okusen ajvar

Recept za domači ajvar! Danes se bomo podali v svet ba...

Poletna nega kože: 4 domače maske za obraz

Poleti moramo biti še posebej pozorni, da koži zagotovi...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Recept: Špinačne palačinke s skuto in dimljenim lososom

Hitre, enostavne, okusne in zdrave - špinačne palačinke...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milena Miklavčič

Milena Miklavčič
novinarka, pisateljica


"Od nas samih je odvisno, s katero nogo bomo vstali. To je recept za uspešno življenje, ne nazadnje tudi v zrelih letih."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.