Super recept za tiramisu v lončku

Tiramisu v lončku je odlična sladica, ki jo pripravimo podobno kot klasični tiramisu, samo da jo sestavimo v lončku. Tiramisu se običajno pripravi v večji posodi ali v posamičnih skodelicah, kjer se plasti namočenih piškotov izmenjujejo s plastmi maskarponejeve kreme.
Tiramisu v lončku (Foto: Karmen Valant)
Tiramisu v lončku (Foto: Karmen Valant)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Tiramisu v lončku
Tiramisu v lončku je odlična izbira za zabave, saj ga lahko pripravite vnaprej in elegantno postrežete brez dodatnega dela.

Tiramisu v lončku je čudovita in enostavna varianta klasičnega tiramisuja, ki je odlična za individualno postrežbo. Priprava je hitra in praktična, končni izdelek pa je tako privlačen kot okusen. Tukaj je recept za pripravo tiramisuja v lončku za štiri osebe:

Sestavine za tiramisu v lončku:

250 g mascarponeja
100 ml smetane za stepanje
3 velike žlice sladkorja v prahu
2 jajci (ločimo rumenjake od beljakov)
200 ml močne kave (espresso), ohlajene
1 žlica kave ali amaretto likerja (po želji)
12 savoiardi piškotov (ladyfingers)
Nesladkan kakav v prahu za posip
Temna čokolada za okras (neobvezno)

PREBERITE TUDI: Recept: Limonina krema s sivko in kokosovim sladkorjem

Postopek priprave tiramisu v lončku po korakih:

Priprava kreme: V veliki skledi zmešajte maskarpone in sladkor v prahu, dokler ne dobite gladke zmesi.

Dodajte rumenjake in dobro premešajte.

V drugi skledi stepite smetano, dokler ne postane čvrsta.

V tretji skledi stepite beljake v čvrst sneg.

Nežno vmešajte stepeno smetano in nato še stepene beljake v maskarponejevo zmes, da ohranite čim več zračnosti.

Sestavljanje tiramisuja: Piškote savoiardi hitro pomočite v kavo.

Piškoti naj bodo dovolj namočeni, da se zmehčajo, vendar ne preveč, da se ne razpadejo.

Na dno vsakega lončka položite plast piškotov.

Preko piškotov nanesite plast maskarponejeve kreme.

Postopek ponovite, dokler ne napolnite lončkov. Idealno je, da končate s plastjo kreme.

PREBERITE TUDI: Germknödel – recept za kvašene cmoke z vaniljevo omako

Hlajenje v hladilniku

Tiramisu v lončkih pokrijte in jih postavite v hladilnik za vsaj 4 ure, še bolje čez noč, da se okusi dobro prepojijo.

Pred postrežbo tiramisu potresite z nesladkanim kakavom v prahu in po želji okrasite s tankimi ostružki temne čokolade.

O AVTORICI PRISPEVKA:

Karmen Valant je upokojenka, ki se ljubiteljsko ukvarja s kuhanjem in pisanjem. Več njenih receptov in idej boste našli tudi na njeni spletni strani TUKAJ.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Recept Tiramisu v lončku Sladica
Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Piškoti "sacher tortice"

Jožica ima torat za nas recept za kekse, ki temeljijo n...

Ideja za silvestrsko sladico: Skutina potica

Poleg vseh dobrot tudi na zadnjo noč v letu na mizo pos...

Ideja za silvestrsko pojedino: Svinjska ribica z mareličnim nadevom

Za glavno silvestrsko jed porabimo največ časa, zato si...

Recept: Božični tiramisu v lončkih

Sladice v kozarcu niso le praktične, ampak tudi izjemno...

Božična peka: Linški piškoti z nutelo

Linški piškoti so klasična sladica, ki jih običajno del...

Praznični zeliščni napitki: kako pripraviti zeliščni koktajl in moktajl?

Prazniki so čas topline, dišečih začimb in nepozabnih o...

Recept za božično jed: Božični nadevan puran

Če imamo veliko družino, potem je lahko božična večerja...

Božično - novoletni jedilnik: Kako pripravimo pravo božično pojedino?

Predstavljamo vam nekaj odličnih receptov za pravo boži...

Božična peka: Rumove kroglice

Rumove kroglice so dobro poznana sladica, ki je prepros...

Božična peka: Ingverjevi piškoti

Okusni ingverjevi piškoti ne smejo manjkati na prazničn...

Naj Fala Kruh 2024 in Pizza Masterclass

Letošnji natečaj v peki kruha Naj Fala Kruh 2024 prinaš...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Šape z orehi

Prepričana sem, da vam je poznan ta okus iz otroštva - ...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2025 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.