Iz Jožičine kuhinje: Krompirjeve polpete

Poznate tisti rek, ki pravi, da ima "butasti" kmet vedno debel krompir? Vesela sem, da sodim med te ljudi. Krompirja mi nikoli ne zmanjka. Vedno se lahko poigravam z različnimi jedmi iz njega. Danes so na jedilniku krompirjeve polpete.
Krompirjeve polpete iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Krompirjeve polpete iz Jožičine kuhinje. (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:
6 srednje debelih krompirjev
1/2 srednje debele rdeče čebule (tisti, ki niste ljubitelji, lahko izpustite - meni je boljše brez...ali pa čebulo dodajte že prepraženo)
2 zrna (stroka) česna
nasekljan petršilj
6 dkg moke
2 jajci celi
sol, poper in po želji mali ščep vegete
Za peko :
ponev srednje velikosti
1.5 dcl olja

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Zrezki v omaki (namig za hitro kosilo)

Priprava:
Surov olupljen krompir naribajte na drobno (kot hren). Čebulo narežite na prav drobne kocke (jaz jo kar naribam) in prepražite.
Obema sestavinama dodajte jajci, moko, solite, poprajte in po želji dodajte še vegeto. Sestavine temeljito premešajte.
Medtem v ponvi segrejte olje. Maso zajemajte (kolikor gre v žlico) in polagajte v segreto olje,ki mora pravilno cvrčati (sploščite, da dobite polpetko). Pecite na srednji temperaturi, na obeh straneh (vsega skupaj 5 do 6 minut), da dobijo lepo rjavo barvo.
Pečene krompirjeve polpete polagajte na papirno servieto,da vpije višek olja. Servirajte takoj, še toplo.

NASVET: nariban krompir lahko tudi ožamete, da mu odvzamete odvečno tekočino, naredite naprej kot zahteva recept in namesto, da bi polpete cvrli , jih na peki papirju spečete v pečici.

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Raziskali smo: ali vitamin C res preprečuje prehlad?

Vitamin C je pogosto obravnavan kot kralj med vitamini....

Recepti iz Jožičine kuhinje: Špageti s paradižnikovo omako

Kaj smo najrajši jedli, ko smo bili osnovnošolci, dijak...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Palačinke z namazom iz...

Palačinke, palačinke... Tukaj je recept za slastne pala...

Iz Jožičine kuhinje: Bučkin narastek

Ljubitelji bučk boste enostavno navdušeni nad tem recep...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

22. Festival za tretje življenjsko obdobje konec septembra v Cankarjevem domu

V Cankarjev dom v Ljubljano od 27. do 29. septembra pri...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Milan Pavliha

Milan Pavliha
psiholog, pedagog


"Upokojitev je lahko tudi začetek nove kariere."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.