Iz Jožičine kuhinje: Marelična rolada št.2 ali obrni me (podeželska sladica)

Zelo zelo slastna rolada, ki jo enostavno morate poskusiti. Naravnost iz Jožičine kuhinje!
Marelična rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Marelična rolada iz Jožičine kuhinje (Foto: Jožica Ostrožnik iz Facebooka)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila

Sestavine:

1,2 kg svežih bolj zrelih marelic + 2 žlici sladkorja
par kapljic ruma (po želji)
6 jajc (ločiti rumenjake in beljake)
6 žlic sladkorja (ravnih)
1 vanilijev sladkor
5 žlic gladke moke (malo bolj kot ravne)
1/2 pecilnega praška
mleti cimet (po želji)
+ pekač velikosti 35 x 30 cm s peki papirjem

Priprava:
Najprej vklopite pečico na 200 stopinj (brez ventilatorja). Marelice prepolovite, izkoščičite in narežite na tanke krhlje - rezine približne velikosti in debeline ter ji sproti polagajte na peki papir v pekaču, morate jih lepo enakomerno razporediti, da pokrijete celo dno. Marelice posipajte z 2 žlicama sladkorja in poškropite s par kapljicami ruma. Pekač potisnite v dovolj segreto pečico in jih pecite 10 minut.
Med tem časom v robotu stepite beljake, na polovici stepanja jim dodajte 6 žlic sladkorja in vanilijev sladkor ter zmlatite v čvrst sneg.
Sedaj postopoma med stepanjem dodajte vse rumenjake, dobili boste puhasto jajčno maso. Potrosite nanjo 5 srednje polnih žlic presejane moke s pecilnim praškom, ki jo ročno z lopatko rahlo premešate v maso brez grudic. Po 10 minutah peke marelice vzamite iz pečice in nanje enakomerno razporedite pripravljeno maso ter jo poravnajte, pekač vrnite v pečico in pecite vse skupaj še 20 minut.

Pečeno rolado OBRNITE na nov peki papir, papir na katerem se je pekla, pa previdno odstranite (pečene marelice morate imeti na vrhu - glej sliko), če želite, je sedaj pravi čas, da jo malce posipate s cimetom in zrolate. Rolanje gre lepo, se ne lomi.

To je vse, le ohladite jo še, nato pa posipajte s sladkorno moko.
NAMIG: lahko stepete tudi cela jajca...brez ločevanja, toda ta recept ni več iz moje kuhinje!! Naredite jo lahko tudi z drugim sadjem (jabolka, breskve, hruške...

Ambasadorka portala MojaLeta.si Jožica Ostrožnik zase pravi, da jo je 25 let dela z ljudmi izoblikovalo v močno osebnost. Velikokrat jo kdo vpraša ali sta kuha in peka njen poklic. Iskreno in iz srca se nasmeji, ker nista!

V Jožičino kuhinjo lahko vstopite tukaj, njene recepte pa bomo redno objavljali tudi na portalu MojaLeta.si.

PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Regratov med

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recepti iz Jožičine kuhinje: Špageti s paradižnikovo omako

Kaj smo najrajši jedli, ko smo bili osnovnošolci, dijak...

Iz Jožičine kuhinje: Bučkin narastek

Ljubitelji bučk boste enostavno navdušeni nad tem recep...

Iz Jožičine kuhinje: Nadevana paprika

Jožica ima idejo za odlično kosilo - nadevane paprike. ...

Iz Jožičine kuhinje: Žemljice iz pirine moke z dodatkom kislega testa

Tokrat naša ambasadorka Jožica z nami deli recept za pi...

Iz Jožičine kuhinje: Sirup iz aronije

Jožica razkriva recept za sirup iz aronije...

Iz Jožičine kuhinje: Krema v kozarčkih z belo čokolado in malinami ali jagodami

Obožujem kreme v kozarčkih, ker so hitro pripravljene i...

Iz Jožičine kuhinje: Čevapčiči v listnatem testu

Odlična ideja za hitro kosilo, hladno predjed, prigrize...

Iz Jožičine kuhinje: Vanilijeva panna cotta z gozdnimi sadeži ali jagodami

Preprosta italijanska sladica, lahka in osvežilna. Krem...

Iz Jožičine kuhinje: Rolada Pavlova

Sočna, slastna in hitro pripravljena. Iz Jožičine kuhin...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Palačinke z namazom iz...

Palačinke, palačinke... Tukaj je recept za slastne pala...

Ne zavrzite jo – deluje kot gnojilo in barvilo, neguje kožo, odstranjuje vonjave …

Nekateri jo uživate vsak dan. A uporabna je na tisoč in...

Iz Jožičine kuhinje: Segedin golaž

Segedin golaž velja za najbolj priljubljeno jed na žlic...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Marija Hrvatin

Marija Hrvatin
pisateljica, kolumnistka


"Življenje je preveč lepo, da bi ga zatemnila z nepomembnostmi; v tej zgodbi je zdravje biser, ki ima neprecenljivo vrednost tukaj in zdaj. "

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2023 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.