KUHALNICA: Obrnjena ananasova torta

Obrnjena ananasova torta je naravnost božanskega okusa in je še hitro pripravljena. Idealna je, ko se najavi nepričakovan obisk in želite postreči nekaj domačega. Ni samo okusna, je tudi lepa za oči.
Obrnjena ananasova trota (foto: OblizniPrste.si)
Obrnjena ananasova trota (foto: OblizniPrste.si)
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Za torto potrebujemo: 200 g moke, 100 g sladkorja, 1 pecilni prašek, 1 jajce, 8 ananasovih rezin, 8 žličk marelične marmelade, 150 ml ananasovega soka, 50 g sladkorja za posip pekača, maslo za namastitev pekača.

Pečico prižgemo na 180 °C, da se med pripravo segreje. Pekač namažemo z maslom in posipamo s sladkorjem, da pokrije dno pekača.

Penasto umešamo jajce skupaj s sladkorjem. Dodamo še ananasov sok.
V drugi posodi zmešamo moko skupaj s pecilnim praškom.

Moko s pecilnim praškom dodamo k jajčni masi in dobro premešamo.

V pekač položimo rezine ananasa in v vsako luknjo na sredini rezine dodamo žličko marelične marmelade.
 
PREBERITE TUDI: Iz Jožičine kuhinje: Jogurtova pogača

Prelijemo prej pripravljeno zmes po rezinah ananasa. Pečemo 40 minut.

Ko je pečena, jo pustimo 10 – 15 minut, da se ohladi, nato jo obrnemo, da bo ananas na vrhu.

Nasvet
Torta pride dokaj nizka, če želite večjo torto, jo pecite namesto v pekaču premera 26 cm, v manjšem pekaču premera 23 cm. Posledično boste za recept potrebovali manj ananasovih rezin in marelične marmelade. Za recept lahko uporabite svež ananas ali ananasov kompot. Če boste uporabili ananasov kompot, rezine ananasa prej dobro odcedite.

Naj vam tekne!

Še več okusnih receptov boste našli tukaj.

Spremljajte Moja leta na družbenih omrežjih Facebook, Instagram in Twitter.

Morda te zanima tudi:

Recept: Pomladna enolončnica (s čemažem, regratom in koprivami)

Ideje za kosilo: Pomladna enolončnica je samostojna jed...

6 živil, ki znižujejo slab holesterol

Holesterol je nujno potrebna snov za telo. Lahko je dob...

NAVADNI RMAN– zeliščni super-junak narave (piše zeliščarka)

Na prvi pogled se morda ne zdi nič posebnega S svojimi ...

Shujšajte z Ornish dieto. Pomaga pri kroničnih boleznih, holesterolu, zaustavlja staranje

Študije kažejo, da z njo lahko enostavno shujšate in na...

Prihaja poletna vinska pot: V mestnem središču Ljubljane vinarji iz vseh koncev Slovenije

Organizatorji dogodka se v središču Ljubljane že pripra...

Najboljši recept za čebulno juho s krompirjem

Čebulna juha s krompirjem je okusna in nasitna jed na ž...

Kako zaščititi pridelke pred točo, pozebo, sušo, poplavo (odgovarja strokovnjakinja)?

Vse bolj smo priča ekstremnim vremenskim pojavom, ki na...

Pametno organizirajte shrambo in nikoli več ne zavrzite nobene hrane

Z dobro organizacijo shrambe lahko preprečite ali vsaj ...

Ideja za kosilo: Goveji zrezki v čebulni omaki

Goveji zrezki v čebulni omaki so odlična ideja za kosil...

Recept za najboljšo pastirsko pito

Pastirska pita!Ste že kdaj poskusili pristno pastirsko ...

Recepti iz Jožičine kuhinje: Zavihječa

Na različnih področjih jo različno poimenujejo (zavihje...

Nov internetni hit: namesto jutranje kave skodelica kostne juhe?

Bi zamenjali pitje kave s pitjem kostne juhe? To je nam...
Priljubljeno Priljubljeno Natisni Natisni
Komentarji Komentarji
0
Povečaj pisavo besedila
Pomanjšaj pisavo besedila
Starejše novice:
Prijavi se
Uporabniško imeGeslo



* Pozabljeno geslo? Klikni TUKAJ!
* Nov uporabnik? Registriraj se!
Predlogi prijateljev
Registriraj / prijavi se da ti bomo lahko priporočali nove prijatelje.
Ambasadorji MojaLeta.si arrow right
Zvezdana Mlakar

Zvezdana Mlakar
igralka


"Človek se mora imeti rad. Le tako najde moč za spremembe in neskončno veselo lepoto, ki sije navzven."

Uredništvo Kontakt O portalu Oglaševanje Splošni pogoji Piškotki
© 2024 MojaLeta.si Vse pravice pridržane.